Fins sempre Gamma

En Jordi i la GammaEn Jordi va començar l’agility quan tenia set anys amb la seva gossa Nit. Ell explica que la Nit li va ensenyar moltes coses i tots vàrem veure com primer la Nit li exigia a en Jordi que anés per feina i com després en Jordi va saber coordinar-se perfectament amb ella, aprofitant cada moviment en una combinació molt efectiva. Això els va dur a fer grans pistes i tenir molt bons resultats, incloent diverses participacions al Campionat del Mon.

Quan la Nit va ser gran i en Jordi es va decidir per la Gamma, una altra shetland, ja partia per tant amb una gran experiència acumulada i un bon nivell competitiu. Un nou gos es sempre una oportunitat per plantejar-se de nou com volem treballar per tenir una bona base i una bona evolució. Amb aquest plantejament i una gossa molt potent que ràpidament va establir un fort vincle amb en Jordi es van posar a treballar amb un esquema molt clar i personal i amb una gran atenció pels detalls. Els resultats van ser molt bons (ni que el quiet en la sortida els va fer patir una mica al començament) i en quan van començar a competir va quedar clar que eren un equip a tenir molt en compte.

201405 Jordi GammaLa primera competició seriosa d’en Jordi i la Gamma va ser la copa Catalunya del 2012. Hi van arribar després de fer només una part de la temporada en segona divisió i, no només la van guanyar, sino que ho van fer també considerant l’acumulat de totes les categories Ja llavors un destacat agilitista va dir que aquell era només el primer titol de la Gamma i tenia raó.

A l’any vinent van tornar a guanyar la copa Catalunya i també com a campions absoluts, per davant dels gossos de mida gran, L’any segúent, el 2014, ho van tornar a repetir i també com campions absoluts. La seva darrera copa Catalunya va ser el 2015 i la Gamma no estava al 100% físicament, bo i això encara van tornar a guanyar la Copa. Pe tant va tenir-quatre victòries consecutives en quatre edicions en que va participar, un palmarés inmillorable.

Al Campionat d’Espanya també es va fer notar: va ser segona al 2012, al 2013 va ser segon a la mànega d’agility però amb un problema al jumping i al 2014 no va guanyar el Campionat d’Espanya per una penalització a la baixada de la passarel·la que no tothom va veure igual.

Van competir en dues edicions de l’Open internacional del Shetland la del 2011 a Lievin i la del 2012 a Torino. Aqueta és una competició on es concentren més de 200 shetlands de tota Europa, en totes dues ocasions va pujar al podi individual..

També va fer formar part de l’equip català que va guanyar la Nations Cup al Regne Unit els anys 2012 i 2014.

Va competir al Campionat del Mon de Sudáfrica del 2013 on va acabar en setena posició i al del 2014 amb recorreguts molt bons (zero al jumping i cinquè més ràpid a l’agility però amb una falta).

També va arribar a les finals de l’Open Europeu del 2013 (amb un error a la final) i al del 2014 per classificació directa del jumping però també amb una falta a la final.

Una gran trajectòria, per tant, per una gossa molt jove que encarava el 2015 ja molt centrada, en el seu millor moment i.com un equip molt consolidat.En els primers messos van aconseguir la seva classificació per l’Open Europeu i pel campionat del Mon d’aquell any. En la Copa Catalunya, que va guanyar, la gossa no estava del tot bé i poc després, durant l’Open europeu del 2015, però, la Gamma va donar senyal de molèsties al còrrer amb el que en Jordi va decidir no completar aquella competició i renunciar a la seva plaça en l’equip que havia de participar un parell de mesos després al campional del Mon.

Una revisió al veterinari de confiança va evidenciar un lesió muscular a l’espatlla de les potes davanteres. Això va requerir de dues complexes intervencions per part d’un especialista extern i d’una llarga recuperació. La Gamma va poder recuperar la seva vida normal, jugar amb els seu col·legues, fer excursions per la muntanya i entrenar una mica però ja no podia fer agility a alt nivell.

Gamma competint201109 GammaDes de llavors ha estat una gossa feliç, la lider moral de tot el grup familiar de shetlands i ha gaudit d’una vida tranquila i mimada.

Ahir ens va deixar a rel d’un problema pulmonar. Deixa un forat molt gran a les nostres vides però també un gran record i estimació.

Fins sempre, Gamma!