Campionat d’Espanya 2016

201605 CEsp Grup 2

Després de tot un any competint en un munt de proves arribar la gran final, per fi ha arribat el Campionat d’Espanya que te dues modalitats per equips i individual i que aquest any es celebrava al recinte firal, a l’entrada de Madrid.

Campionat per equips

Dissabte es disputava la prova per equips i aquest any feiem equip amb els nostres companys del Club Vallès i ha estat un plaer. Vàrem començar el dia molt aviat perquè a les 8 del mati ja havíem de ser al pavelló per passar el reconeixement veterinari.

201605 CEsp Ela201605 CEsp WifiLa pista de competició l’havien dividit en dues, fent unes pistes reglamentaries però mes reduïdes. Així, amb les dues pistes muntades, quan estava acabant la competició d’una categoria ja començaven el reconeixement a l’altra pista i així es reduïen els temps morts.

Varem començar pels gossos més petits on el nostre equip estava format per l’Ela i en Wifi  -tots dos debutaven en aquesta competició- i la Kira la nostra companya del Vallés. L’Ela i en Wifi varen treballar molt be sobre les dues pistes però amb petites o grans errades, segons com es volgui mirar, ara bé l’estrella d’aquest equip va ser la Kira que va aconseguir fer les dues pistes a 0. La sensació va ser molt bona i ens ho varem passar molt bé però no varem aconseguir fer podi, quelcom que ja teníem bastant coll avall sobretot perquè només presentavem 3 gossos i l’equip podia ser de quatre dels que es triaven els tres millors.

201605 CEsp Drac201605 CEsp StripL’altre equip, aquest integrament del Cànic, era del de mida M, també format per 3 gossos. El primer en sortir va ser en Drac que ens va fer un doble 0 en l’agility i el jumping. Després va sortir l’Striptease que, entre la gespa artificial i l’ambient que hi havia, estava una mica espantada. Això va provocar que anés mes a poc a poc i fes alguna falteta. El darrer component del equip era la Sacha que just s’acabava de posar en zel. En l’agility va relliscar a l’entrada del slalom i va tombar un pal i en el jumping va acabar elimininada.

En categoria L si que, junt amb la gent del Vallés, presentavem un equip de quatre. Va començar la Coma i seguidament la Cora i, com ens tenen acostumats, van fer les dues pistes sense errors, no esperàvem menys d’elles! L’equip el feiem amb Himaya i Meibis, dos grans gossos molt ràpids del club Vallés i tots dos molt joves. La Himaya es va eliminar en les dues pistes però va demostrar que donarà molt a parlar i en Meibis es va eliminar a la primera mànega però a la segona va fer un zero. Ni que en la mànega d’agility van quedar segons, al haver de comptar amb un eliminat del primer recorregut no van quedar gaire ben classificats a la final.

Un cop acabats de competir, tots a gaudir d’una mica de temps lliure, per descansar, passejar o el que et vingui de gust abans d’anar a sopar i a dormir perquè l’endemà hi tornavem ben aviat.

Campionat individual

Jumping

201605 CEsp Sacha201605 CEsp ReinaCom el dia anterior diumenge es va començar pel jumping categoria S. Diumenge, però, disposavem de tota la pista i per tant teniem molt espai per córrer amunt i avall, amb molts salts per darrera i unes entrades de slalom que van ser molt difícils tot el cap de setmana. Vàrem començar amb en Wifi que va fet un recorregut molt ràpid, encara que obrint-se una miqueta i va fer una falteta. Després li va tocar a l’Ela que va sortit amb moltes ganes i, com al igual que dissabte, va passat-se de llarg l’entrada del slalom ja que es mirava molt un salt. Al final va decidit escoltar a la Neus i van acabat amb un refus i una miqueta de penalització per temps.

Despres d’esperar una miqueta pel muntatge, vàrem abordar el jumping dels mitjans. Un recorregut molt complicat en que fins hi tot el gos en blanc va eliminar-se. Nosaltres, però, tenim els nostres super gossos que son capaços de tot. El primer en sortir va ser en Drac amb un 0 molt controlat i quedant el 10è en la classificació. Després va sortir l’Striptease a la que els pavellons no li senten gaire bé, també va fer un zero però passant-se una miqueta de temps i quedant la 14 en la classificació. Com teníem a la Sacha en zel en Paco va ser el darrer participant i, després d’haver estat tantes hores i veure tants de gossos, va despistat-se a la pista i es va eliminar. Llàstima, tenia moltes opcions.

En mida gran potser no som dels gossos mes ràpids però us asseguro que som dels més segurs que hi ha. Tant la Coma com la Cora es van marcar unes pistasses a zero i estaven allà, en el pilonet dels que tenien alguna oportunitat per la final, tot depenia de la mànega d’agility.

Agility

201605 CEsp Ela201605 CEsp WifiEl primer participant del Club va ser l’Ela. Aquest cop la Neus va sortir decidida a córrer molt i l’Ela ho va notar. Era una pista molt complicada, bé com totes, amb una entrada encara més difícil que les que havia fallat tot el cap de setmana i, per posar-hi més emoció, quan reconeixia la pista la Neus no havia vist el salt 22. Sort que se’n va adonar abans de començar. En aquesta pista l’Ela va sortir molt centrada i molt pendent i, per sorpresa de tothom, va fer be l’entrada be del slalom però, més tard, després d’enviar a l’Ela al túnel, la Neus surt corrents perquè havia de fer un canvi cec i l’Ela decideix que ella també se’n va i per tant refus al túnel. No contenta amb això arribem a la passarel·la i a volar i fem ‘vueling contact’ (haure de parlar amb alguna companyia aerea per si ens esponsoritza). Per tant hem acabat la pista molt contentes però amb dues faltes a la butxaca.

201605 CEsp Cora201605 CEsp ComaLa Tina i en Wifi van sortir molt forts, volien demostrar el que poden fer, dissortadament en un lloc en que calia anar d’un salt a un altre en línia, per la pròpia velocitat, en Wifi va passar entre els dos salts i es va eliminat al fer el següent. Això si, la passarel·la va ser d’aquelles de pel·licula.

La pista dels mitjans no era excessivament difícil però si molt tècnica, on calia estar sempre en el lloc i moment correctes. Les primeres en sortir van ser la Carme i l’Striptease, fent totes les zones correctes però amb dues úniques errades en dos enreres, on l’Striptease, poc convençuda, va donar tota la volta al salt. Després sortia l’Elisenda amb en Drac, el nostre as a la mànega que sempre trepitja algun podi. Aquest cop, però, no va poder ser per una falteta a la passarel·la i un enrere que va fer del dret. La darrera era la Sacha que una recta molt maca però amb algun enrere va tirar pel dret. Va fer-ho a gran velocitat però va eliminar-se al no fer-ho com la jutge havia indicat.

Els gossos de mida gran van trobarse amb una pista molt complicada (crec que això porto molta estona dient-ho). Varem veure unes pistes impressionants i les nostres dues representants de club la Juli amb la Cora i la Diana amb la Coma van fet totes dues unes pistes a zero encara que amb algun ensurt pel camí. van penalitzar una miqueta per temps però molt contents amb els resultats.

En resum un bon cap de setmana amb molt bona companya, on hem menjat be, hem dormit be i ens ho hem passat molt be. Que més es pot demanar?