Campionat d’Espanya 2018

 

Després d’estar lluitant tot l’any passat per aconseguir arribar a la gran final ja està aquí, aquest any una mica més avançat ja que normalment es feia al mes de maig.

 JBB9135Aquest any els nostres suporters han estat en Xavier, en Josep, en Cesar, l’Andreu, en Jaume, en Fran i en David. Moltes gracies per venir ha estat un plaer comptar amb vosaltres tot els dies. Alguns a vàreu anar seguint en directe els detalls per whatsapp però ara us explico com va anar tot plegat.

D’entrada tots vàrem marxar el divendres cap a Madrid cadascú segons les seves possibilitats: alguns van marxar d’hora i van aprofitar a fer alguna cosa a la capital del reino i altres no van poder i van arribar a l’hotel ben bé a les dues de la matinada. En qualsevol cas, dissabte hi havíem de ser tots a les 9 del mati per entregar les cartilles. També calia mesurar els gossos petits i mitjans que no ho havien mai estat en selectives o mundials, entre ells hi havia en Taboo i l’Striptease que han confirmat la seva categoria mitjana.

Després d’un ensurt amb l’oblit de la cartilla de la Diana que, per sort, estava al hotel (5 minuts) i no a casa (7 hores) vàrem poder relaxar-nos fins que no va tocar a les nostres companyes de mida gran que iniciaven la competició.

Aquest any totes les classificades hem estat dones (a veure si els equips masculins us comenceu a espavilar). Així teníem els equips de Diana amb Coma, Juli amb Cora, Elisenda amb Drac, Estel amb Taboo, Carme amb Striptease i Neus amb L’Ela.

 JBB8991 JBB9004Comencem amb el Jumping L. La pisteta se les porta, molt tècnica, molts salts per darrera i només una recta on podies deixar córrer al gos, per tant per nosaltres no pinta malament. La Coma ha sortit molt animadeta, ha tirat un pal però ha fet una pista molt bona. La Cora també ha corregut molt, acabant sense faltes però amb una mica de penalització de temps.

En el torn dels mitjans la pista no era tant cargolada però tenia algunes trampetes. En Taboo ha caigut en una d’elles. En Drac ha fet un zero 0 però a penalitzat una miqueta en temps,  cal dir que en Drac ja ha fet 10 anys hi ho segueix donant tot a la pista. La Striptease ha fet un zero bo i que la Carme s’ha xocat amb ella al voler fer un canvi després del túnel, per sort sense conseqüències per cap de les dues.

Ara nomes ens quedava la categoria petita on la nostra representant era l’Ela. En aquesta pista per ella només hi havia dos punts de dificultat: un salt doble molt separat com a segon obstacle i una entrada d’eslàlom molt forçada. Doncs bé, l’Ela va caure en tots dos. Va decidir que el doble no calia saltar-lo i el va haver fer a la segona. Pel que fa al eslàlom va entrar per la segona però aquest cop va ser perquè la Neus, que amb el primer error ja no tenia opcions a res, va voler arrisca-se.

Un cop tot acabat, cap a l’hotel a descansar una miqueta i sopar que ens ho hem guanyat i hem de recuperar forces per diumenge que toquen els recorreguts d’agility.

L’endemà, un cop dormits i esmorzats com Deu mana, anem a passar el dia a l’IFEMA, que sinó podríem fer? Com el dissabte comencem amb l’agility L. Teníem la dubte de si la Diana podria venir ja que el dia abans la Saya s’havia fet una petita lesió a l’ull. Sort del servei veterinari d’allà que la va tractar molt be i, amb la medicació correcta, diumenge ja estava molt més recuperada.

La pista d’agility L no era molt complicat encara que tenia algun punt una mica lleig, per exemple un salt que calia prendre per darrera després d’anar cap a les grades sortint d’un túnel sota la passarel·la. En aquest punt han caigut molts gossos, però cap de les nostres nenes. La Coma ha sortit molt rapida i ha tirat pal i la Cora ha acabat amb un zero però gairebé es xoca amb la Juli en aquest punt.

Canvi de pista a midi: una recta amb un salt final desplaçat i just al davant una boca de túnel que no es feia, després una altra recta i tornada en direcció a la boca que no es feia i al cap d’una estona, sortida del túnel direcció passarel·la que tampoc es feia.

 JBB9008 JBB9029Els diferents equips han començat a caure en aquesta boca l’un darrera l’altre i els guies buscaven tota mena de combinacions desesperades per superar aquest punt. Un dels nostres, en Taboo, s’hi ha posat de quatre potes. A continuació ha sortit la Striptease que ha superat aquest punt perfectament bo i que, per posar-hi emoció, la Carme s’ha permès fer una tombarella a la mitat de la pista. Bo i això, encara que sembli increïble, ha acabat la pista a zero i en setena posició a la final. Just al darrera, en Drac s’ha marcat una pistassa però, ja al final, ens ha saltat la baixada de la passarel·la amb l’energia de donar-ho tot.

 JBB9021 JBB9055Canvi de pista a petits, amb un recorregut molt semblant però canviant la direcció d’un salt i eliminant un salt d’una seqüència, per “liar-la” però l’entradeta del túnel encara estava allà, molt ben posada. En aquest cas, el de fer sempre els salts per la dreta te algun avantatge i aquesta boca de túnel no era cap problema per l’Ela ja que li quedava molt lluny. No obstant teníem altres problemes: un salt de longitud molt separat on l’Ela ha tombat l’ultima peça, al cap d’una mica, desprès en un german, l’Ela s’ha entossudit en marxar cap on no tocava però al final hem aconseguit que saltés. Al cap d’una estona salt a la baixada de la passarel·la, fa dies que se la salta a les competicions, hi haurem de posar remei, al final, el salt doble que avui tampoc s’havia de fer ni que, al final, l’havia si que l’ha fet. Resumint que la nostre representant petita s’ho ha passat “pipa” sense fer el que tocava, tothom necessita tenir un cap de setmana de fer el que vol, esperem que el proper trigui una mica en tornar.

Agrair a tots els que ens heu acompanyat des de casa i als que heu vingut amb nosaltres, ha estat un plaer estar tant ben acompanyats.

Ara toca seguir lluitant per aconseguir ser mes gent competint l’any vinent.