Campionat del Mon 2010 a Dortmund

Logo Campionat 2010

El campionat

El Campionat del Mon és una gran festa de l’agility. Hi participen prop de 35 païssos i 400 gossos d’àrreu del Mon: de Sudàfrica a Finlàndia, del Japó a Estats Units o de Brasil a Rusia. L’ambient és fantàstic: d’alegria i companyonia, amb un gran nombre de seguidors dels diferents païssos del tot entregats. En l’aspecte tècnic tothom vol demostrar el que ha treballat amb el seu gos i el nivell puja any rera any molt rapidament. Cada cop cal més velocitat, ajustar més el recorregut i nous recursos tècnics per a sortir-se’n dignament.

Terreny

Els recorreguts

Aquest any el Campionat s’ha disputat sobre un terreny de sorra premsada que ha donat molt bon resultat. Hem vist tant pistes obertes aparentment senzilles on primava la velocitat com altres molt complicades que han resultat realment trencadores (si voleu, podeu veure els recorreguts). A les grades hi ha hagut comentaris de tota mena: si un primer recorregut molt dificil en la prova per equips d’estàndard deixava ja fora una pila d’equips i la final perdia interés, si la mànega d’equips de mini era massa sencilla, si el recorregut inidividual d’agility en midi no tenia res… Així com respecte als criteris al fixar els temps dels recorreguts. Es normal, la polèmica és també part de l’agility però, al final, la suma de les aportacions i criteris dels diferents jutges és el que fa que l’agility vagi evolucionant.

En Jordi i la NitL'Estel i la Tona

Els participants del nostre club

Pel que fa a la nostra participació, en Josep i la Fosca han competit dins l’equip de mini. En el primer recorregut, el jumping, han fet la seva pista sense penalitzar però un altre competidor del grup ha estat eliminat amb el que l’equip ha quedat sense gaire opcions en la final.

SotscampionsJosep i Fosca

En l’equip midi competien la Tona i la Nit i en el primer recorregut han tingut una qualificació d’excel·lent bo i que amb alguna penalització de temps. Al final, però, a rel d’una eliminació en el segon recorregut, l’equip ha quedat en desè lloc.

En Jordi i la Nit competien també en modalitat inidividual. Han fet les dues pistes amb petites penalitzacions de temps inferiors en total a cinc segons amb el que han quedat classificats just davant de tots els participants amb una falta. Al final han quedat al lloc 20 de la classificació mundial. No està gens malament per una gossa d’onze anys!

La resta de selecció

Pel que fa a la resta de competidors espanyols, cal destacar que l’equip d’estàndard format per l’Oscar amb en Boss, en Jonatan amb en Chus i l’Antonio amb l’Angie han quedat sots campions del Mon. Un segon lloc que, per la seva execució dels recorreguts, hauria hagut d’estar un primer però ha caigut la barra d’un salt i això ha fet que ens adelantés l’equip suec. La sort també juga un paper, de vegades, a les competicions.

En la categoria midi l’Albert i la Menta han quedat en sisè lloc individual. Un magnífic resultat però amb el regust agredolç de saber que es mereixien haver fet un podi. En mini els millors classificats varen ser en Javier i en Gizmo que van quedar en el lloc 14 a la classificació final. Podeu veure tots els resultats i dades del Campionat a la seva web

Els seguidors

Els seguidors

Per que fa a l’ambient entre els participants i seguidors, va ser molt bó. Tots els membres de l’equip (amb alguna excepció) i alguns seguidors estàvem en un hotel rural el que sempre ajuda a establir vincles. A més, l’empenta d’algun membre de l’equip va propiciar un ambient molt festiu (bo i que de vegades fins i tot semblava que ens passavem). Per arrodonir-ho hi va haver força persones que van pujar a veure el Campionat i que van fer que les nostres sortides a pista fossin sempre bén destacades des de les grades. Gràcies a tots ells.

I ara que?

Aquest serà possiblement el Campionat que tanqui una etapa. Han estat molts anys en que la Gresca, que ja ens ha deixat, la Fosca, la Nit i la Tona ens han representat al Campionat del Mon. Ara els toca el relleu a gossos molt més joves. La nostra feina és aconseguir-ho tant per la gent del club que ja està a grau III com pels que s’hi posaran properament.

Fotos: Arancha (Club de Agility Eslón)