Campionat interclubs 2019

Selecció interclubs 2019El passat 14 i 15 de setembre es va celebrar a València el Campionat d’Espanya d’Agility per equips, més conegut com la prova d’Interclubs, organitzada pel club d’Agility la Huella al Puig. Els jutges convidats van ser l’Emili Pedrazuela i l’italià Paolo Rebasti.

Amb unes previsions meteorològiques que feien por, una imatges desastroses d’inundacions i afectacions en els transports i l’amenaça de la gota freda que tornava en forma de boomerang cap a València va tenir en jaque tant a l’organització com als participants tot el cap de setmana.

La representació del club va sortir en diferents expedicions. L’expedició més veterana, i no per edat sinó per experiència en aquest tipus de campionats, sortia representada per l’Elisenda, el Drac, en Xavier, la Mònica i el Jake que es van aventurar a baixar a Mordor en una autocaravana amb goteres (cosa que els va fer estar entretinguts gaire bé tot el cap de setmana). Per altra banda, l’expedició més novell amb Marcos, la Cristina i la Boira van haver de canviar plans i buscar allotjament a última hora al Puig.

El cap de setmana va començar dissabte de matí amb una prova puntuable RSCE, organitzada per a que els participant poguessin provar el terreny abans de l’Interclubs. Quan la pluja va donar una tregua va començar la prova amb una mica de retràs.

Per tractar d’agilitzar el tema, van posar una pista conjunta per Grau II i Grau III, començant per estàndard, seguit de midi i mini.

En l’agility l’Elisenda no va fallar i va aconseguir fer un zero amb el Drac. La Mònica amb el Jake no va tenir tanta sort i tras un parell de refusos i una falta a la rampa va acabar eliminada En mini, la Boira després de tirar un pal i refusar el balancí, va decidir treballar aquest obstacle quedant eliminada.

La jornada s’allargava més del previst i quan era hora de començar la prova d’Interclubs els midis començàven el jumping. L’Elisenda i el Drac no van perdonar i  van a tornar a fer un altre zero guanyant la prova en la categoria midi, quedant en primera posició… Enhorabona cracks!

La Mònica i el Jake van aconseguir fer un altre zero mentre que la Boira va decidir no saltar al jumping per reservar forces, començava Interclubs i començaven el minis!

Doncs empalmant una prova amb l’altra, va començar el campionat d’Espanya per equips amb més d’una hora de retràs, amb una desfilada pobre que evidenciava la falta de molts clubs, ja que degut a la pluja i a les seves conseqüències, no van poder arribar al Puig.

En aquesta primera jornada d’Interclubs, es van medir tots els equips i només els 10 millors classificats anirien a la final del diumenge on es disputaria el podi dels millors.

La prova va començar amb la pista de jumping de mini/midi. La Boira i la Cristina es van estrenar en el campionat tirant un pal i refusant l’entrada a un eslàlom que era uns del punts més difícils d’una pista ràpida, fluïda i divertida posada per el jutge italià convidat per aquesta ocasió. Finalment va quedar eliminada.

La Mònica i el Jake van seguir la trajectòria de les seves companyes, la Mònica en aquest cas va saber salvar l’entrada de l’eslàlom però no el túnel que hi havia a continuació. El Jake es va solidaritzar i va quedar eliminat. La Mònica que no anava molt concentrada per un petit incident, no va poder acabar la pista.

Menys mal que estava allí el Drac amb l’Eli que amb la seva perícia i experiència ens va deleitar amb un altre zero, el tercer de la jornada ni més ni menys.

La classificació parcial no augurava uns bons resultats, però encara no estava tot dit.

No estamos locos ...Durant el reconeixement de la segona mànega, es va acabar de “vender todo el pescado” i és que l’agility més propi d’un pre-agility que d’un campionat d’Interclubs va fer que l’emoció per pujar posicions i anar a la final del diumenge resultara més que difícil amb una pista descafeïnada i poc emocionant.

La pressió per la facilitat de la pista va poder amb molts equips que estaven a la part alta de la classificació però no amb el Cànic amb les ganes de remontar que tenia.

Així, la Boira va sortir a la pista aconseguint l’agility a zero, i marxar una miqueta més contenta per aconseguir superar el debut a un campionat d’aquesta categoria amb un bon regust.

Ara era el torn de la Mònica i el Jake, que després de fer un refús a un túnel, a la Mònica que es veu que li va agradar molt la pista, va decidir disfrutar-la una mica més entrant en bucle i fent repetir la pista al Jake un parell de vegades. Per aquest motiu van acabar eliminats.

L’Eli va sortir a l’agility a per totes, tant que el balancí va ser justet i el jutge massa estricte i van acabar la pista amb un falta.

Al final la classificació no es va moure molt i vam quedar en la posició 21 dels 27 equips presentats al Interclubs, no aconseguint classificar-nos per la final.

Marxem amb l’objectiu de poder millorar els resultats de cara al proper Interclubs, que segur no serà molt difícil  😉 Una experiència xula sense cap dubte!