Carnestoltes 2015

{besps}Fotos/Actes/2015/201502_Carnestoltes/Cicle|width=350|height=500|sort=0|align=4|prld=4|sdur=3|fdur=1|ctrls=0|inout=1{/besps}Per començar trencant esquemes la celebració del Carnestoltes l’hem fet una setmana més tard que la resta de gent. La setmana passada hi havia una prova selectiva pel Mundial a Saragossa i no ens voliem perdre cap de les dues coses.

Aquest any, sota un dia gris que ens va respectar fins gairebé al final, vàrem aconseguir ajuntar-nos més de 30 equips amb persones i gossos disfressats i, sobre tot, amb ganes de passar-ho bé. Hi havia disfresses molt treballades i amb molt de gust. Algunes persones ja son un referent i any rera any sempre destaquen -de fet tots esperavem a veure amb que ens sorprenien aquest any- però altres van impactar per la seva imaginació i simplicitat.

La jornada, que tenia a més una restricció de temps perque a la tarda hi havia competició a Lleida i voliem poder-hi anar, es va composar d’un seguit d’activitats.

201502 Canestoltes Neus201502 Canestoltes JosepA primera hora hi havia classe normal pels més novells i els cadells i, a banda de la presència pel club d’un cantant de rock de poblada cabellera i vestit de lluentons, semblava un dia d’allò més normal.

Poc després de les 10, però, la cosa va anar canviant. Van anar arribant al club personatges de dibuixos animats (també amb els seus entrenadors), estudiants, insectes diversos, pescadors amb poca fortuna, una varietat d’artistes, pirates, lladres i policies, gent del far west i del llunyà orient … fins i tot cartes i paquets. Per complementar-ho algunes de les persones “normals” que ja eren al club també es van transformar, alguns d’ells de forma radical.

201502 Canestoltes FinalistesUn any més el concurs de disfresses va ser un repte pel jurat que va seleccionar quatre finalistes, tots molt bons.

La Juli i la Cora que ens van sorprendre amb un conjunt en els colors d’aquest proper estiu i, com ja es tradició, perfectament combinats. La Imma i la Tass portaven un vestit d’inspiració cubana amb múltiples capes de gassa i alegres colors que complementàven totes dues amb un tocat a joc. En Sergi i en Zut, parella d’abelles o abellots, anaven perfectament habillats, fins i tot en Zut semblava d’allò més orgullós amb la seva nova melena arrissada. Finalment la Roser i en Xavier junt amb en Ninu s’ajusaven a l’arquetip d’uns lladres preparats per l’acció i amb les bosses de diners i bitllets que havien anat arreplegant.

Finalment va ser, precisament, la parella de lladres amb gos no policia els que es van endur el premi final. L’enhorabona, però, per a tots!

201502 Canestoltes Jurat 201502 Canestoltes guanyadors

La festa continuava però, amb una gimcana en que es van orgaitzar quatre equips i que combinava diverses proves.

201502 Canestoltes QuestionariLa primera van ser un seguit de preguntes relacionades amb el gos que podien ser obvies o no tant i que van fer treballar als diversos membres de l’equip una estona.

Tots els equips ho van fer molt bé però el liderat per en Jordi, que coneixia de primera ma els Shiva Inu, va completar una pregunta més que la resta i va endur-se la prova.

201502 Canestoltes KODesprés una prova KO on representants de cada equip competien entre si sobre recorreguts paral·lels on el millor eliminava a l’altre fins arribar a un guanyador. Va haver-hi força rivalitat, intents de sabotatge quan un gos es posava a la pista de l’altre seguint-lo i fent salts fins i tot mès alts del que li tocaria, pistes bonísimes que calia repetir perquè s’havia passat el primer salt per sota … Al final la prova se la van endur en Pau i la Mel per l’equip de l’Estel.

Després tornada a seure per una prova en que calia aconseguir que una persona del grup fes una activitat usant un clicker. Interessant i una mica estressant si es volia fer abans que la resta d’equips. Aqui va ser l’equip de l’Elisenda el que va aconseguir fer-ho amb més eficiència.

201502 Canestoltes Exercici2Quan l’amenaça de pluja ja s’havia materialitzat en una pluja cantàbrica -discreta però persistent- varem passar al circuït per guies (sense gossos) en que havien de superar una pista amb una part central molt virada fent relleus.

Només el reconeixement ja era divertit de veure però les esquivades, topades i corregudes van fer que la prova fos força entretinguda. A final la victòria va ser per l’equip de l’Elisenda.

Una altra prova en que calia conduir a algú per la pista va ratificar la seva victòria global.

201502 Canestoltes GrupCom matemàticament ja eren vencedors, ja era migdia i la pluja era ja molt més present, varem deixar en aquest punt les activitats de la gimcana, passant a l’acte final: l’aperitiu.

L’aperitiu, que varem haver de prendre arecerats de la pluja, consistia en un seguit de canapés variats ( de gall d’indi i poma,  rúcula roquefort i anous, pernil i formatge i tonyina i blat de moro  ) , i pastes diverses farcides de formatge, pernil, salxitxa, xorisso o codonyat que la Neus havia preparat per l’ocasió. Tot un luxe que varem gaudir molt molt juntets dins el local on estàvem aixoplugats.

201502 Canestoltes Elisenda201502 Canestoltes Jordi201502 Canestoltes Cesar201502 Canestoltes EstelPerò, com varem coincidir, plogui o no, aquesta ha estat possiblement la millor edició dels recents Carnestoltes. gràcies a l’Estel, en Cesar, en Jordi i l’Elisenda per l’organització.

Ara ja estem començant a veure que podem millorar i a recollir noves idees per l’edició 2016, s’agrairà qualsevol suggeriment!