Copa Catalunya individual 2022

Després d’un dissabte farcit d’emocions pels podis de l’equip del Cànic en totes les categories, diumenge es plantejava la competició individual. Aquesta s’estructurava en un recorregut d’agility i un de jumping que determinaven el campió de Catalunya en cada categoria: petita, mitjana i gran. Després, els millors classificats en cadascuna d’aquestes mànegues competien en una darrera prova comú, la gran final, que determinava qui seria el campió absolut de Catalunya.

202205 Copa Indiv S

Categoria petita

202205 Copa Patum 2La prova va començar pels més petits.

En Loki, no tenia el dia i no va aconseguir classificar-se per la final.

La Patum Blue (a pesar de la Neus) va classificar-se per la final gràcies a la pista d’agilty que va ser molt ràpida i sense penalitzacions i on va acabar en segona posició. Després va tenir una errada en el jumping però bo i això, sumant les dues mànegues, va acabar en tercera posició de la Copa Catalunya en categoria mini. Després va fer també un gran paper en la gran final.

La Lluna va fer alguna falta en el jumping i l’agility però era la seva primera Copa i, realment, va fer una actuació molt digna.

A la Mel li va afectar la calor i no estava gaire motivada. L’any vinent segur que anirà molt millor.

Categoria mitjana

202205 Copa Taboo

Després dels petits va ser el torn del mitjans.

En Taboo va acabar en segon lloc en el jumping, a cinc centèssimes del primer, i va aconseguir passar a la final gràcies a aquesta mànega.

La O’Neil va acabar en tercera posició al jumping, vint centèssimes després, i també va classificar-se per la final on va fer un recorregut molt bó.

La Striptease va acabar amb una mica de penalització per temps, però va fer una pistassa tal com ja ens te acostumats.

La Nugget va fer un agility molt ràpid quedant tercera de la mànega i quedant classificada per la gran final.

202205 Copa O'Neil202205 Copa Nugget

202205 Copa Indiv S

Categoria gran

202205 Copa MiaA final del matí, en l’hora de més calor, va ser el torn dels gossos de mida gran.

La Mia va fer unes pistes molt ràpides tant al jumping com a l’agility. La suma de les dues va fer que es proclamés Subcampió de Catalunya. Dissortadament la Mia en l’agility es va donar un cop amb el balancí i això va provocar que no el volgués fer en la pista de la gran final.

La Mel amb l’Ezequiel va fer un bon jumping i va tenir penalització en l’agility pero cal felicitar a aquesta gosseta i el seu guia per la seva comprenetació.

La Brisa va debutar a la copa amb només una falteta a l’agility. Prepareu-vos per l’any vinent que van molt fortes.

La Winter va fer molt bones pistes, quedant classificat per la gran final gràcies a un molt bon agility a zero.

En Fish va fer un refus en el jumping i es va eliminar a l’agility i això va fer que no pogues córrer a la gran final. Llàstima perquè aquest equip segur que hagués fet molt de mal.

202205 Copa Campió

Gran Final

Molt emocionant, amb un recorregut molt llarg i ràpid amb alguna trampeta pero no massa fortes. Es a dir, una pista amb pocs elimitats on el risc era que per velocitat poguessis fer faltes. D’aquesta pista sortirà el guanyador absolut de la copa Catalunya.

En primer lloc del club surt la Patum, fent una pista molt ràpida i amb molta distància i fent vibrar i patir molt a les grades ja que -com sempre- la seva guia no està mai on ha de ser. A pesar, de tot això vàrem acabar amb un cero i 45,61 de temps i quedant sisenes a la classificació. 

Al cap d’una estoneta va sortir la O’Neil, encara més ràpida i amb distància, però en aquest cas la seva guia si que arriba. Van fer també amb un cero i un temps de 45,14 amb el que va quedar cinquena en la classificació.

En el cas d’en Taboo llàstima d’una falteta que el va allunyar del podim però te molt merit arribar a la final el dia que es jubila un gran gos amb una molt bona trajectòria competitiva

La Nugget i la Mia varen quedar eliminades pero també es mereixen un gran aplaudiment per haver arribat tant lluny.

202205 Copa Winter

La darrera del club en sortir va ser la Winter. En David i ella van sortir a fer la pista com si res. Tots estàvem patint a les grades amb una tensió que no us ho podeu imaginar i ens fa una pistassa super ràpida amb un temps de 42,97 … i això que va assegurar les zones!

Amb aquest recorregut va situar-se el primer i aquí va començar el calvari a les les grades. Encara mancaven gossos molt ràpids per sortir però, no ens ho podem creure, tots anaven fallant amb tonteries: una falteta per aquí, un eliminat per allà …

Al final ningú ho va fer millor que ells i l’equip campió absolut de la Copa 2022 ja te un nom: David i Winter. Un just reconeixement a una llarga etapa de treball.

Una abraçada a tots. M’ha encantat compartir aquesta copa tant especial amb tots vosaltres. L’any vinent serem mes i millors -o potser no- però segur que ens ho passarem molt be i aquest premi no els el treu ningú.