Segons i quarts a la Copa Catalunya

L’interès d’una gran final i el bon ambient i emoció de les proves per equips fa que aquesta competició sigui una de les més especials de la temporada. Aquest any hem passat moltíssima calor -hem arribat als 36 graus- i ens ha calgut molta aigua i ombra per poder aguantar. Sort que teníem unes quantes carpes i entre anar veient la prova, fer-la petar i gràcies al menjar boníssim de la Monica i la Juli, les galetes d’en Marc i altres aportacions, se’ns ha fet més agradable l’estona.

En aquesta final el club participava en la competició amb dos equips de mini-midi i dos de mida gran. Cada equip consta de quatre participants que fan una mànega d’agility i una de jumping i de cada mànega es tenen en compte els tres millors resultats per acumular a l’equip.

Equips de mini-midi

La competició ha començat pels gossos més petits pel que el primer del club ha estat en Kuma que feia equip amb la Patum, la Thai i la Mel.

 D527539 D528273En la primera mànega, el jumping, després d’un ensurt amb l’eslàlom, en Kuma ha refusat el castell (l’ha vist massa gran). Després, un cop superat aquest punt s’ha colat a la pista un shetland amb el que el pobre Kuma ha hagut de repetir la pista … amb la calor que feia! En l’agility ha acabat sense errors però amb penalització de temps.

La Neus i la Patum han fet totes dues pistes molt bé, sense cap error i a molt bona velocitat.  Una gran actuació d’aquest equip que combina l’experiència de la Neus amb l’empenta de la Patum i que està fent una gran progressió des del seu debut fa tot just tres mesos.

 D527539 D528273El tercer membre de l’equip és la Mel que a mitja pista de jumping se n’ha anat a visitar a la família (i això que feia dies que no ho feia) i de tornada ha estat eliminada per fer un salt al revés. L’agility li ha anat molt bé, sense errors i amb només una mica de penalització per temps.

Aquest equip el completen en Sergio i la Thai que portaven un jumping molt bo però, a res del final, en Sergio ha cridat a la gossa una mica massa aviat abans d’un salt provocant un refús i una eliminació posterior. L’agility si que l’han fet a zero.

En conjunt aquest equip ha fet una gran actuació en la mànega d’agility, on ha acabat en segon lloc, però, al tenir dos gossos eliminats al jumping i només poder-ne descartar un, el seu lloc final a la classificació ha estat el setè.

 D527539 D528273En l’altre equip de mini-midi teníem a en Loki que en el jumping s’ha eliminat quan sortint del túnel i camí de l’eslàlom se n’ha anat cap a un salt que en Josep no tenia controlat. Després ha fet un agility molt ràpid ni que ha tombat un pal.

En Fran i en Fox han fet un jumping molt ràpid i amb només una falta i han finalitzat l’agility amb algun pal i zona on la distribució dels obstacles no ha facilitat la conducció habitual d’en Fran.

 D527539 D528273Aquest equip es completava amb dos gossos mitjans. El primer ha estat en Taboo guiat per en Cesar que ha fet una entrada al eslàlom espectacular (de fet gairebé se l’emporta per davant). Ens ha fet patir a tots en més d’un punt però al final ha aconseguit completar el recorregut sense cap penalització. En l’agility, en canvi, ha resultat eliminat quan, sortint del eslàlom, en Taboo ha decidit prendre un salt que no tocava.

La darrera peça de l’equip eren en Jake i la Mònica. En el jumping anaven molt ràpid i la Mònica, que corria per davant del gos, no s’ha adonat de que en Jake havia sortit del eslàlom una porta abans del compte amb el que s’ha eliminat al fer el següent obstacle. En l’agility el gos no anava gens centrat i anava saltant-se les zones de contacte amb el que la pròpia tècnic del club li ha recomanat a la Mònica que ho repetís, encara que això els fes eliminar.

Per tant, al tenir dos eliminats en cada mànega i només poder-ne descartar un, l’equip ha quedat a la part mitjana de la classificació, per darrera de l’altre equip de petits.

Potser els gossos de mida gran tindran uns resultats més reeixits? Veiem-ho:

Equips estàndard

 D527539 D527539Els primers en competir han estat en Marc i la Sally i en el jumping s’han eliminat, de fet més d’un cop però ho han compensat amb un agility espectacular a zero.

La Cora, que feia equip amb la Sally, en el jumping ha tingut problemes amb el salt de longitud a la mida màxima però els ha pogut resoldre a l’agility on només ha fet penalització per temps.

 D527539 D528273L’Ezequiel i la Mel han fet tots dos recorreguts sense errors i a molt bon ritme, completant tant el jumping com l’agility sense cap falta ni refusada.

En Victor i en Jazz, que completaven aquest equip, ens han donat un bon ensurt quan en el segon obstacle del jumping semblava que anaven a eliminar-se però ho han resolt fent el canvi a darrera el salt per l’altra banda i acabant la pista a zero. En l’agility han fet un recorregut molt ràpid i sense cap penalització.

Per tant en la primera mànega s’han considerat les marques dels equips no eliminats i en la segona, sense cap eliminat, les tres millors. Això ha portat a l’equip al quart lloc de la classificació final, gairebé a tocar del podi.

 D527539 D528273En l’altre equip de mida gran ha començat en Sam amb la Collie que en el jumping ha tombat tota l’ala d’un salt al fer un gir i això els ha comportat l’eliminació. En l’agility ha completat el circuit amb dues faltes.

L’Eva i en Fish han fet una pistassa de jumping en que tots hem fet un oh! quan poc després de passar ha caigut el penúltim salt. L’agility si que ha estat impecable i molt ràpid.

 D527539 D528273La Winter ha fet un jumping molt ràpid ni que també amb un pal a terra. En l’agility ens ha fet partir quan ha decidit fer tota la part final del recorregut per la part exterior del circuit però el cert és que li ha sortit bé.

Finalment en Victor i en Bruc han fet un jumping espectacular a zero que ha anat genial per l’equip que així tenia tres pistes completes. En l’agility s’ha eliminat però allà els altres tres membres de l’equip ja havien completat els seus recorreguts.

Al final, acumulant les dues mànegues, l’equip del Cànic format per la Collie, en Fish, la Winter i en Bruc han aconseguit el sots-campionat en la Copa Catalunya 2021!!!!

Enhorabona nois!

Z61 6305 2