Curs d’iniciació al clicker (19 març i 16 d’abril de 2008)

 

Ben carregats de premis pel nostre gos, amb un d’aquests artilugis que fan soroll o no i amb un objecte amb el que la Neus ens havia dit que el gos havia d’interactuar (que deu ser això?) vàrem anar cap al lloc on es feia el seminari, en un local de Mataró.

El dels objectes era el més estrany: una caixa de plàstic, una capsa de cartró, una paperera … fins i tot un monopatí! Que devía esperar la gent d’aquesta classe?

Desseguida varem ‘pillar el truco’: moltes ‘xuxes’ i precissió alhora de donar el premi. Per a fer ‘los experimentos con gaseosa’ vàrem començar fent pràctiques de click amb un company de curs. Un cop agafada la pràctica, varem passar al nostre gos.

Un cop entèns el criteri, el procediment és fàcil. Requereix però d’una bona dossi de paciència si bé és cert que a mesura que el gos va assimilant nous comportaments ‘aprèn a aprendre’ i cada cop el procés és més ràpid.

Ara tenim un mes per anar pràcticant els exercicis. De moment ja hem vist algunes aproximacions: gossos que han aprés una nova posició i fins i tot vàrem veure a la Nit (schnauzer) pujant tota sola al monopatí (això sí, ben fixat per que no es bellugués). Ja veurem en la sessió del 18 d’abril qui ha fet els deures i qui no. De moment la cosa sembla interessant (o al menys això creuen els nostres gossos).

La Kira fent l'os La Nit aprenent a anar en monopatíLa Molsa pujant una pota