La Vipper seleccionada per l’Open Europeu

El 30 d’abril i 1 de maig es celebraven les dues últimes selectives pel campionat del món i l’Open Europeu. El Canic tenia representants a totes les categories. A estàndar en Fish i la Vipper, a midi, en Loki i la Winter i a mini la Patum i la Taxi. Alguns havíem sumat punts a les últimes selectives i anàvem amb opcions de classificar-se tant per l’Open Europeu com pel Campionat del Món.

Dissabte

El primer día era clau. Vam començar ben d’hora amb una gran pista de Taxi, acabant en un quart lloc que li servia per posar-se temporalment dins dels classificats per l’Open Europeu. La Patum va fer una sortida molt ràpida i la Neus no va aconseguir redirigir-la en el cinquè salt, eliminant-se tot i fer una molt bona pista.

Respecte als estàndards, la pista del jumping era molt exigent i, tot i fer bones pistes, tant la Vipper com el Fish van ser eliminats. Això deixava ja sense opcions a Vipper per classificar-se pel campionat del Món.

202205 Trust Fish202205 Trust Winter

Seguidament van saltar els midis, amb una pista força complexa. En Loki va aconseguir acabar el jumping sense cap falta ni refús, tot i que no va aconseguir puntuar. La Winter es va eliminar, tot i que anava fent una gran pista.

202205 Trust Loki202205 Trust Patum

Els agility van ser molt diferents, molt fluids i amb grans pistes de tots els components ni que cap d’ells va poder puntuar. En Sam va sortir a puntuar a la manega però un refús li va fer perdre la opció de puntuar. La Patum va aconseguir acabar la pista amb una falta i un refús.

La Vipper va fer un gran agility amb el tercer millor temps, tot i tirar un pal. Tot i axò, amb els resultats de la resta de components, la Vipper va quedar matemàticament classificada per l’Open Europeu que serà el juliol a Belgica.

Diumenge

El diumenge en Sam es jugava la seva participació al EO. Estava just a les últimes posicions que podien accedir a la final. Era el moment del jumping, Taxi va sortir molt ràpida, però, a falta de pocs salts d’acabar, es va eliminar, perdent la opció de puntuar en aquella mànega. L’alt nivell de la competició treia fora a en Sam del EO, només tenia la opció de puntuar a l’Agility per entrar de nou.

La pista de l’agility era molt difícil, tant que només un gos va poder acabar-la sense faltes ni refusos. En Sam va poder salver molts trams de la pista, però finalment va acabar eliminat, perdent la plaça del Open Europeu, que tan aprop havia tingut. Tot i això, la Taxi ha fet una fantàstica temporada per ser el seu primer any de selectives i segur que aviat els veurem donar guerra.

202205 Trust Taxi202205 Trust Vipper

Unes selectives realment emocionant on res estava decidit. Els nostres components van fer un paper molt digne i esperem tenir-los l’any vinent donant guerra de nou.