Dogs in Need Agility 2010

dinlogoDogs in Need agility Society

Aquesta associació organitza anualment el Dogs in Need de dimarts a diumenge després del KC Festival amb la finalitat de recollir diners per ajudar a les associacions d’acollida d’animals o altres fins benèfics relacionats amb els gossos. Es una prova que te una gran tradició (gairebé arriba ja als 20 anys) i en que es troben, com no, ben be dos mil gossos competint sobre unes 16 pistes.

Els nostres representants

L'Iru La Tila La Nit La Fosca

DINAS classic small final

En aquesta competició es disputen cuatre mànegues puntuables en que els 10 primers gossos acumulen 50, 49, 48 … punts i 10 punts la resta que hagin fet zero. Es competeix per separat per cada grau i en el cas dels graus 6 i 7 (on competien la Fosca i la Nit) hi havía gairebé 100 gossos per mida i grau.

201008_DINAS_PodiFosca201008_DINAS_FoscaDesprés de la pràctica del Festival la Fosca (i en Josep) han anat més centrats i han fet tres pistes molt bones, aconseguint el tercer lloc en una mànega d’agility, un sisè en un jumping i un agility més a zero (en la quarta pista han fet un refús per culpa del guia). Sumant els punts dels dos resultats amb els de la pista a zero han quedat seleccionats per la final, en que competien conjuntament gossos de grau 6 (com la Fosca) i de grau 7 (com la Nit i els millors gossos britànics). Quedar classificada per la final ha estat un gran resultat per una gosseta que ja te dotze anys.

Després de dos dies de competicions, dijous es reserva per les finals de mini i midi. Es comença per les classes infantils (nens fins a 12 i fins a 17 anys) i després es van fent les de grau 1 i 2, grau 3, grau 4 i 5 i, finalment, grau 6 i 7 amb els 20 millors gossos d’aquests graus. Sobre un recorregut que no semblava excesivament complex, la Fosca ha fet una pista sense penalitzar i dins el temps previst. Altres gossos han estat més ràpids però han anat fent alguna falta o refús en algun lloc. Al final en Josep i la Fosca s’han classificat al tercer lloc absolut del podi, sent l’equip millor classificat de grau 6. Un esplèndid resultat que no havíem imaginat.

La Carme i  la TilaL'Iru  amb  l'Elisenda

Mànegues individuals i ABC

A banda de les proves puntuables per la final també es disputen també altres recorreguts, alguns d’ells força curiosos. Una de les categories de competició és la identificada com ABC, que vol dir All But Collies, és a dir, hi pot participar qualsevol gos sempre que no sigui un border collie i, no us penseu, tampoc n’hi ha tants. Aquesta ha estat l’opció de l’Iru per aquesta edició. Ni que en aquesta categoria hagi de competir, per exemple, amb pastors belgues o australians de grau 7, ell no és un border i vol reivindicar aquest paper. El cert és que tant l’Iru com l’Elisenda s’ho han passat d’allò més bé.

En Jordi i  la Carme

Proves per parelles

Les proves per relleus, que aquest any han instaurat també a la Nations Cup del Kennel Club, permeten compensar les diferències de velocitat per quan es pren el temps acumulat dels dos recorreguts. El nostre equip el formen la Tila i la Nit i no els hi ha anat gens malament. En la prova ‘normal’ han fet el primer recorregut sense faltes després de força gossos i en la prova de Fancy Dresses han acabat en tercer lloc.

Aquesta segona prova -que és la que te a veure amb els superherois a que ens referiem en la introducció- requereix, però, d’una crònica específica que publicarem en breu. Quedeu-vos de moment amb les paraules Batman i Catwoman.