El Cànic col·labora amb els Reis

Els del Cànic a la fira de Reis de Cabrera de MarAhir no es van poder fer cavalcades de Reis en el format tradicional però a Cabrera de Mar es van empescar una “cavalcada inversa”.

La idea era que enlloc que els Reis passessin pels carrers amb la seva comitiva i els nens (i grans) estiguessin aturats fos al revés: els Reis i la seva comitiva estaven instal·lats al centre del poble en tres espais. A la plaça de la fàbrica hi havia diverses postals: fàbriques de joguines, carboners, un fotocall i altres, al pati de Cal Conde hi havia actuacions musicals de diverses entitats del poble i, finalment, a la plaça de l’Ajuntament hi havia els Reis amb els seus patges.

Els gossos custodiaven les claus màgiquesEls del Cànic hi erem amb els nostres gossos, responsables de la custòdia de les claus màgiques que permeten entrar a les cases del poble i va ser una experiència molt gratificant. Teníem un raconet de plaça amb un ninot de neu, uns arbres, una caseta i cadires i alfombres pels gossos però el cert és que no vàrem asseure’ns gaire. Els nens anaven passant, organitzats per families i en grups controlats, i volien veure els gossos, tant que van haver d’acabar posant unes tanques per mantenir la distància.

Ens preocupava el fred anunciat però ja anàvem preparats però si que vàrem tenir dues inclemències del climatològiques. Una estava prevista: periòdicament anava nevant sobre el nostre estand però la que no ens esperàvem va ser la pedregada de 3 minuts que ens va arribar de sobte.

La tarda amenaçava fred i "neu" ...... i la "neu" va arribar en més d'una ocasió

Noves amistatsCarta als ReisDe tot ens en vàrem sortir, però, i entre una cosa i altra vàrem passar una tarda ben distreta. Al final fins i tot vàrem poder fer nosaltres el circuit: visitar els Reis i veure els espectacles. Pel que fa als reis (ens va donar audiència el rei Baltasar) ens consta que les noies que hi van anar li van demanar èxits en les competicions ni que amb ambicions diferents.

Es a dir,  vàrem fer nous amic, gaudir d’una experiència ben agradable i fer conèixer una mica més el mon dels gossos. Segur que això ha influït en que aquesta nit màgica els Reis hagin estat generosos amb nosaltres.

Esperem que el format de la cavalcada de l’any vinent sigui decisió només dels organitzadors, sense que hi hagi condicionants sanitaris.

Salut i gaudiu dels regals dels Reis i la companyia dels vostres.