International Festival 2009 del Kennel Club


Debut internacional de l’Elisenda i l’Iru

La Carme i la Tila a la final del Nations Cup

En Jordi i la Nit amb el seu estil de conducció habitual

Als seus 11 anys, la Fosca encara es manté en forma

Logo Kennel ClubInternational Festival

Es una prova que es organitza anualment el Kennel Club britànic que reuneix més de 2700 gossos (prop de 4000 si afegim els gossos que no competeixen) competint sobre 19 rings simultanis. Es disputen diverses proves per a tots els nivells (a Anglaterra tenen 7 graus) i hi ha finals per a tots ells: la Beginners cup pels graus 1, 2, la Novice cup del 3 al 5 i el British Open en que competeixen els 15 millors qualificats en cada mida per les categories 6 i 7. També hi ha una prova per nacions en que participen els millors tres classificats de cada nació i en que aquells que no tenen prou representants corren com Rest of the World.

El més important és que es pot passar uns dies d’agility en un entorn diferent compartint-los amb una colla d’amics.

Novice Cup

En grau 4 (com un grau II nostre) competien la Carme amb la Tila i l’Elisenda amb l’Iru. La Tila va començar les proves amb força energia arribant fins i tot a penalitzar per saltar cap endavant des del balancí. Després de les proves de divendres i dissabte va qualificar-se per la Nations Cup, això si, en representació de la resta del mon ja que només hi havia dos gossos midi d’Espanya. L’Iru va ver força pistes amb qualificació d’excel·lent però no va aconseguir en cap d’elles el preuat clean run.

Nations Cup

Hi havia representants del club els equips mini i midi de Rest of the World.

En mini en Josep amb la Fosca va fer equip amb en Miguel Angel i l’Eva, un altre shetland parent de la Fosca del club Agilcan i la Louise, una noia de les illes Jersey amb un altre shetland. No ho van fer malament i van aconseguir el quart lloc en la prova de jumping i el cinqué en l’agility sent al final quarts en la final. Cal dir, a més, que tan la Fosca com l’Eva van fer les quatre pistes a zero.

En Midi la Tila i la Nit van fer equip amb la Inge, una noia belga que corria amb un berger des Pyrenées. Van aconseguir quedar en tercer lloc en la prova de jumping i cinquè a l’agility el que els va valdre, al final, pujar al tercer lloc del podi final. Cal dir que és el segon podi en aquesta categoria de la Tila, una gossa que es creix quan puja el nivell.

British Open

Els millors gossos passaven a competir al British Open, la gran final, en que només varem tenir la representació d’en Jordi i la Nit que s’ho varen jugar tot en una conducció espectacular. Bo i això no van poder pujar al podi.

Crufts 2010

Al llarg d’aquesta competició també es seleccionen els representants internacionals per la propera edició de Crufts, la major exposició del Mon (amb més de 27.000 participants) que es disputa cada primavera a Birmingham. En Jordi amb la Nit i en Josep amb la Fosca han estat seleccionats per a participar-hi.

 

 


Nit i Tila al podi de la Nations Cup

La Fosca també va tenir trofeu

Un camp base ben equipat és fonamental pel repòs, alimentació i bon ambient