La Fosca Campiona d’Espanya i la Tona tercera

FoscaUn any més, el nostre club ha desplaçat una nombrosa expedició cap a Talavera de la Reina per viure i participar al Campionat d’Espanya i això que, com deia fa una estona un membre del club, està lluny de … carretera. Vàrem llogar la ja tradicional casa rural (aquest cop dues) el que ens va permetre compartir les estones lliures entre tots i amb els nostres gossos, començant per l’improvisat pa amb tomaquet gairebé a mitjanit de divendres un cop ja hi erem tots. Feia goig de veure i la propietària de la casa, molt contenta amb la nostra estada, ja ens ha demanat fins i tot una foto de record.

En fi, anem per la competició. Dissabte es disputava la prova per equips i nosaltres en teníem dos: el que feien la Fosca, la Tona i la Nit i el que feien la Kala, la Tina i la Chula (curiosament tot nenes). Cal dir que els equips poden ser de fins a quatre membres i es consideren els tres millors resultats. Anant amb un equip només de tres, calia filar molt més prim. Tots els participants dels dos equips varen finalitzar el primer recorregut sense eliminar-se quedant a la part central de la classificació. En el segon recorregut, però, hi va haver més incidents. Creiem que un dels equips va acabar sobre el vuitè lloc (sobre 28 equips) i l’altre més endarrera.

Després de la prova per equips, varem anar tots a un local que ja coneixíem d’altres anys on, amb les tapes que acompanyen les begudes i alguna cosa més varem menjar d’allò més bé tots 17 (19 si comptem en Victor i la Indira). Al vespre, i sense massa gana després d’haver dinat a les quatre, el tradicional sopar del Campionat … una festassa, millor que us ho expliquin en persona els que hi varen ser.

TonaFoscaI l’endemà, amb una mica més de son del que seria desitjable, cap al Campionat individual. Havíem de fer dos recorreguts: un jumping i un agility. En el primer recorregut, amb una velocitat prevista de 4,7 m/seg, ja van destacar les actuacions de l’Estel amb la Tona que va ser tercera i d’en Josep amb la Fosca en cinquè lloc. En categoria gran en Lluis i la Kala també van completar la pista sense penalitzacions en el recorregut.

La mànega d’agility va començar per la categoria petita i, com és habitual, per ordre invers de classificació. En Josep i la Fosca van fer una bona pista sense penalitzar, això els garantia mantenir com a mínim el cinquè lloc que portaven del primer recorregut. Els participants següents, però, van anar  penalitzant -especialment en el balancí- i així la Fosca va acabar proclamant-se campiona d’Espanya. Un just reconeixement per aquest equip que, any rera any, estava a prop d’aconseguir-ho i que ara, quan la Fosca gairebé ja te dotze anys, finalment han aconseguit. Addicionalment, pel fet de guanyar aquest Campionat, ja han acumulat 10 punts en la selecció pel mundial 2011 tant per en la modalitat individual com en la d’equips.

En categoria mitjana l’Estel i la Tona també van fer un segon recorregut impecable mantenint-se per daant dels seus perseguidors però els dos competidors que duia al davant també ho varen fer. Al final va pujar al tercer lloc en el podi.

Després del lliurament de trofeus, en que tots els nostres seguidors van estar animant i en que es va reconeixer la feina de la selecció nacional pel proper Campionat del Mon (on hi tenim a la Nit, la Tona i la Fosca) varem iniciar el retorn cap a casa. Alguns directament, alguns amb una breu passada pel local de les begudes i les tapes (aquest cop canviant les cerveses per refrescos de cola) i altres després d’un àpat més pausat. Segons l’hora a la que varem sortir varem anar arribant excepte algun privilegiat que es va prendre el dilluns (festiu) per a tornar amb calma. Com deiem abans, allò està lluny …

Bé, gràcies a tots: Ismael, Susanna, Cesar, Gemma, Lluis, Cristina, Victor, Elisenda, Xavier, Carlos, Laia, Sussanna, Javier, Indira, Sabina, Jordi, Estel, Josep i Neus. Esperem ser- ne més, competint i donant suport, l’any vinent. Per tots els que hi varem ser aquest Campionat, amb uns 115 participants, ha estat una experiència i un estímul per seguir millorant en la pràctica d’aquest esport que tant ens agrada.

Com sabeu podeu veure tots els vídeos de la nostra participació al nostre canal Youtube , veure totes les fotos de l’event a Fotos recents i compartir comentaris (en tant no tinguem operatiu el nostre foro) al nostre grup de Facebook.

Tona Nit Fosca Kala Tina Tona