La Rita, la Winter i la Boira al podi de grau 1

201809 Maresme SieglindeDissabte, 22 de setembre

Tarda de sol i mosques a Argentona.

Els de grau 1 del Cànic, en Thor, la Vipper, la Winter, la Boira i la Rita que competien dissabte, van sortir a donar-ho tot.

La majoria són gossos molt ràpids, que enfilen les pistes amb moltes ganes.

Tots ho van fer molt bé, però la inexperiència i l’entusiasme funcionant alhora fan caure alguns pals, provoquen petites variacions en el recorregut, que els jutges, atenint-se al reglament, han de penalitzar (què voleu, és la seva feina…).

201809 Maresme Vipper201809 Maresme ThorLes pistes no eren pas difícils. Molts túnels encadenats i alguns punts on els gossos es podien despistar i poca cosa més. Els guies, coneixent el potencial dels seus gossos i sent perfeccionistes de mena, en molts casos han insistit a fer les coses molt ben fetes, encara que això suposés una eliminació.

Al final la Rita ha fet pòdium a la categoria mini, tot i anar xino-xano. S’ha de reconèixer que la prudència i la sort li regalen, de vegades, algun zero.

Diumenge, 23 de setembre

201809 Maresme David WinterMatí molt calorós, sort de les ombres que la Neus, en Josep i en Secun ens procuren a tots.

Competíem els mateixos d’ahir més l’Atlas i en Max.

Avui s’ha vist com a l’agility, la paciència del guia ha de ser proporcional a la velocitat del gos. Excepte la Rita, que segueix en la seva tònica d’anar fent, els altres gossos són tots uns fórmula 1 i això fa que les pistes tinguin moments espectaculars però que encara hi hagi detalls que cal polir i treballar.

Els guies ho saben i els seus objectius són molt clars: els gossos ho han de fer bé i si cal eliminar-se, doncs ens eliminem i no passa res. Dins de quatre dies tots seran uns cracks.

201809 Maresme Winter201809 Maresme AtlasEn David ja comença a recollir els fruits del treball i ha controlat molt bé la Winter, que ha fet un primer lloc molt merescut al pòdium.

L’Atlas comença a acostumar-se a l’ambient sorollós i estressant de les competicions i ha estat atent al César que li ha anat fent fer allò que li interessava treballar. Sembla que tots dos s’ho han passat molt bé.

En Thor i la Vipper surten a menjar-se la pista fent treballar la Isabel i en Jordi de valent. Al final els guies, animant i insistint, han aconseguit fer-los fer allò que volien.

201809 Maresme Boira201809 Maresme RitaI per acabar, el “bichon team”, representat per la Boira i la Rita, han aconseguit fer podi. La Boira ha anat molt ràpida i ha fet les pistes amb l’alegria de sempre i més concentrada que dissabte. I la Rita…, bé, fer zeros a la seva velocitat, no és una gran proesa, ella va al seu ritme, però s’ha de dir que estem molt contentes de veure com es concentra molt més que abans i comprèn i segueix les indicacions de la guia (fins i tot quan la guia dubta o s’equivoca). Però he de confessar que, de vegades, trobo a faltar les seves bogeries que, si més no, provocaven les riallades del personal.