La Vipper tercera a l’International Festival

201908 KCF Podi VipperPels que estem al Regne Unit, ja s’han acabat les vacances de la “gent normal” això d’anar a veure paisatges, castells i boscos. Ara toca fer vacances agilitystes amb competicions i començem amb el Intenational Festival del Kennel Club britànic amb, de moment, 3 pistes o mes al dia.

Dijous ens han fet matinar per reconèixer les pistes, a quarts de vuit ja corríem per aquests camps de Deu. La que ha anat més de bòlid ha estat l’Elisenda que tenia totes les pistes a primera hora i amb tots dos gossos, així que ha tingut que reconèixer sis pistes abans de començat. Una bogería! Al final una ni l’ha pogut fer amb en Morgan perquè se li solapava amb una altra. De vegades passa.

201809 KCF ElaL’Ela competeix a grau 5 (el que seria un grau 2 alt a casa nostra) i per tant la seva final és la Novice Cup. A aquesta final hi va el 10% millor dels que hi participen. L’Ela ha fet les dues pistes classificatòries a zero pel que podria quedar classificada per la final com l’any passat. Al comprovar-ho, però, hem vist que la seva suma de punts (segons on queda classificada) no quedava entre el 10% primer pel que no hi podrà anar.

En Drac competia en dos fronts: per una banda per la final internacional (reservada a gossos no britànics) i per una altra per la final del British Open. En les dues mànegues classificatòries pels internacionals ho ha fet prou bé hi ha quedat classificat per la final. Un cop a la final ha fet un paper molt digne però algun palet l’ha allunyat de les posicions de podi.

201908 KCK Drac201908 KCF VipperLa Vipper trambé competia en els dos fronts i el que li ha anat millor ha estat l’internacional. El jutge, el japonés Toshi Oba, ha plantejat unes pistes força complicades i només completar-les ja era un repte. En Jordi i la Vipper han patit les dues mànegues però han aconseguit completar-les sense eliminar-se. No semblava un gran resultat però, a l’hora de la veritat, això els ha valgut l’accés a la darrera plaça dels 20 classificats per la final. Un cop a la final tot comença de nou i en Jordi i la Vipper s’han marcat una pista impressionant. El recorregut era molt exigent i l’han resolt a tota velocitat, tombant només un pal en un gir impossible a pocs obstàcles del final. Durant molta estona ha anat primera perque els competidors anavent eliminant-se, fent faltes o fent la pista més lenta però, es clar, hi havia molts guies i gossos bons, per exemple l’actual campió del Mon que ha guanyat la prova. Al final, però, en Jordi i la Vipper han estat tercers aconseguint per tant un podi bén valuós.

201908 KCF Loki201908 KCF MorganEn Josep i en Loki estan de pretemporada. En Josep s’ha entossudit amb treballar les zones en competició a veure si aquest any vinent ell i el seu company pelut poden fer alguna cosa. De moment els està anant bé. Ja s’han eliminat a dos agility per repetir salts a la passarel·la (el segon més petit que el primer) i en un jumping per que en Josep es va situar malament per marcar un salt. Pel que fa als resultats només poden millorar.

Si ens fixem amb en Morgan, va fer de Morgan. Pistes molt ràpides a tope d’energia però amb alguns palets i imprecissions. Fer pista amb en Morgan és sempre una experiència intensa.

I així ha anat el primer dia del Festival. Ara anem cap a un sopar on l’organització convida a tots els participants oversee (és dir de fora de l’illa) i cap a descansar.

Que ens depararà el dia de demà? I dissabte? Aviat ho sabreu