Podis de l’Ela, la Striptease i en Jake

Estimats companys del Cànic, ens troben encetant la tardor, temps on la natura es despulla per agafar força i encarar un nou cicle productiu.  Això, però, no afecta als “caniquillus”!!. Nosaltres encara estem en plena floració primaveral i per endavant ens queden moltes competicions que, de ben segur, donaran els fruits que tots mereixem.

caballo negro caballo blancoEn moltes ocasions, el comportament a la pista de la Lola i de molts altres gossos em fan recordar el mite de Plató (gràcies Google).  És un mite que, fins hi tot, ens pot fer entendre aquests comportaments i a ajudar-nos a corregir-los. Com a mínim així ho espero.   

El mite es diu Cavall Blanc, Cavall Negre:

Segons aquest mite, les nostres vides son un carro, on el “guia” som nosaltres. El carro està tirat per dos cavalls: un cavall blanc, noble i obedient, i un cavall negre, desobedient i desbocat. Evidentment, el camí a recórrer és la nostra vida (digues-li pista) que sinuosament serpenteja un penya-segat (digues-li circuït d’obstàcles). El guia, amb l’ajuda del cavall blanc, haurà de controlar el cavall negre per no caure al buit (no caure eliminat).

Així la raó, la calma i la capacitat de reflexionar s’enfronta-se als sentits, a la visceralitat i a l’instint.

I ara bé la meva empanada mental: haig de ser més Mowgli, el protagonista del Llibre de la Selva, per entendre els animals?? Pot ser sí..

Després d’aquesta reflexió prèvia, passem ara els resultats dels participants de grau dos i perdoneu-me si hi trobeu alguna  errada:

Dissabte 22

Tècnicament les pistes eren ràpides, tant en l‘Agility com en el Jumping. Sense paranys descarats i amb un joc de túnels força divertits i seductors pels gossos.

Agility:

201809 Maresme Sioux 3201809 Maresme HippyA les zones és on acostuma a sortir el cavall negre. És on els gossos es guien per l’instint: saltar. La Lola, el Hippy, la Sioux i la Maggie van penalitzar en la passarel·la. El Morgan en la rampa i en Loki en el “seu” balancí. La resta de la pista, la van fer amb el cavall blanc: ràpids i segurs.

Cas apart es l’Ela. En tot moment va ser el cavall blanc qui va dominar el camí, fins hi tot, amb galopada. Felicitats pel punt (Pv)!!

Jumping:

201809 Maresme Morgan 2201809 Maresme Ela2Podríem resumir-ho en una sola frase: si no hi han zones no hi ha cavall negre.

El Hippy, la Sioux, la Lola i la Maggie van fer pistes a zero. El problema és que hi ha cavalls alats, que volen més que corren. Per últim, el Loki (de fet el seu guia) es va despistar i no va encertar el salt que tocava.

Menció a banda mereixen el Morgan i l’Ela que sí van entrar dins del temps.

I per últim, l’ensurt que ens va donar el Jake que va tenir que anar al veterinari per una ferida a l’esperó. No va ser res greu però li va impedir participar.

Diumenge 23

Tècnicament les pistes tornaven a ser ràpides, amb certes seqüencies semblants a les de dissabte, sobre tot amb els túnels. Els punts més crítics eren el rere després del balancí i un altre rere poc després de la passarel·la. La resta era córrer.

Agility:

201809 Maresme Lola201809 Maresme LokiAquest salts al reves van ser la creu per el Sioux i el Morgan ja que la distància entre obstacles no permetia encarar-ho amb seguretat.

La Lola va repetir la passarel·la fins a quatre vegades. Ale Ale? fes-ho tu deia.

El Loki encara no vol tenir amistats amb el balancí, prefereix ignorar-lo. Ara bé, quan s’hi decideix, el fa com si fossin amics de tota la vida.

En Jake va fer una falta a la rampa amb la resta de la pista perfecta.

La Maggie va completar la pista amb dues faltes i un refús. 

L’Ela va refusar un túnel, però va acabar amb un bon temps i va quedar segona.

L’Striptease va acabar la pista a zero. Seguretat total! Molt bé!

El Hippy no va sortir ja que no estava massa fi.

Jumping:

201809 Maresme Maggie 3201809 Maresme JakeLa Maggie, la Lola i el Hippy, per diferents motius, van decidir no concórrer en aquesta prova.

El Loki va fer una molt bona pista, llàstima del pal tirat.

Els zeros se’ls van endur la Sioux, l’Ela (Pv) i l’Striptease

El Jake, ja “operat”, va fer dues refusades. La petita operació, no li va restar velocitat.

El Morgan, amb la seva velocitat, no va donar temps a l’Elisenda a marcar-li el rere. Ja abans de sortir, ens comentava que no veia clar com afrontar l’obstacle.  

201809 podi Jake201809 podi Strip201809 podi ElaAquest diumenge si que hi hagut recompensa:

Felicitats per L’Ela com a primera classificada, a la Striptease com a segona i a en Jake pel seu tercer lloc.

Abans de que parli la Lola, deixeu-me que aclareixi una situació que es va donar i que us pot interessar. El dissabte, en la prova d’agility un cop vaig finalitzar la pista li vaig demanar al jutge si em deixava repetir la passarel·la, ja que no havia tocat zona. Em va donar permís i la vaig repetir. Cal dir que la passarel·la era el penúltim obstacle i, per tant, prop de la sortida.

A part d’agrair al jutge el detall, també us vull dir que no va representar la meva eliminació.  

I ara l’espai de la Lola: pregunta, que passa amb els gossos blancs amb taques negres?? Som un dos en un?? Bona pregunta!

Ens acomiadem?? Fins la pròxima!! Guau Guau