Selectiva pel WAO 2023

Quimera i VipperEl cap de semana del 2 al 4 de desembre l’equip del Cànic va viatjar a Toledo a passar fred i a participar a les Selectives WAO, per mirar de clasificar-se per la final que es realitzarà a Holanda el mes de maig.

Dels gossos més experimentats, portàvem a Fish amb Eva, Winter amb David, Taxi amb Sam i en Jordi, que saltava amb la Quimera i la Vipper. També es van animar a participar a les selectives la Tas amb l’Estel i en Zasca amb la Veronica, que era la primera competició oficial que feien.

En el WAO hi ha tres tipus competicions a les que classificar-se: Games, Biathlon o Pentathlon.

Pel que fa als Games, consta de dues mànegues, Snooker i Gambler.

El divendres es va realitzar el Snooker, on, explicat per sobre, el jutge proposa diferents seqüencies i dona uns punts a cadascuna. Els participants poden combinar les seqüències com vulguin, sempre fent un salt vermell abans de cada sequència.

En aquesta competició vam començar amb  bon peu, Vipper i Quimera va aconseguir fer la màxima puntuació en les seves categories i la Winter es va posar en 4a posició. Els altres participants, van sumar punts, no no suficients per agafar una posició rellevant.

Dissabte a la nit, es tancava la classificació amb el Gambler. En aquesta prova, cada obstacle val uns punts i hi ha unes seqüencies que bonifiquen en cas de realitzar-se correctament.

El Cànic també va aconseguir molt bons resultats. La Tasmània va fer una molt bona pista, quedant novena de la mànega i la Winter va aconseguir tancar la mànega, posicionant-se com a quart per la classificació general dels Games, és a dir, com a primer reserva.

202212_WAO_QuimeraLa Vipper i la Quimera van tancar una gran pista de Gambler, aconseguint quedar classificades pels Games, La Quimera en primer lloc i la Vipper en tercer.

Els altres components van preferir no saltar i guardar-se les energies per les altres mànegues.

Pel que fa al biathlon, es té en compte la millor classificació aconseguida a un agility i a un jumping. 

Aquí, les pistes que van plantejar els jutges i la sort no van permetre que cap dels components del Cànic sumessin prous punts per tenir opcions a la classifació.

En Fish va començar amb un molt bon agility a 0, acabant en setè lloc, però, tot i acabar després amb un jumping a 0, no va aconseguir una posició prou bona.

202212_WAO_VipperEn Jordi i la Vipper van aconseguir tancar un molt bon jumping, acabant en segon lloc, però no van fer cap agility suficientment bo i van quedar en vuitè lloc de la classificació.

A mini sí vam tenir més sort. La Quimera i la Taxi van acabar el jumping a 0 i l’agility amb una penalització, quedant en 6è i 7è lloc respectivament.

La Veronica amb en Zasca van aconseguir el seu objectiu, que era provar les pistes i fer els trams que poguessin. Van acabar fent pistes molt dignes per anar agafant experiència per quan estiguin preparades per començarà competir.

 Finalment, pel que fa al pentathlon, es té en compte la suma de les cinc mànegues, acabant amb el Speedstakes, que és un jumping amb rampa on es pot fer dues vegades, tant l’eslalom con la rampa.

En aquesta modalitat el més important es no eliminar-se en cap pista. Aquí, en David de la Winter, tot i eliminar-se a una, va ser molt regular, sobretot al acabar quart del Speedstakes, quedant novè de la general.

La Quimera i la Vipper van ser força regulars i ambdues van acabar en vuitè lloc, després de fer un molt bon Speedstake.

Aquí, qui va mantenir emoció fins al final va ser en Sam amb la Taxi. Es jugaven la plaça al Pentathlon a la pista Speedstake i els valia qualsevol cosa menys un eliminat. Semblava que ja ho tenien quan van refusar l’últim salt i es van eliminar, mantenint així la quarta posició i quedant com a reserva del Pentathlon.

Va ser un cap de setmana molt emocionant, amb temperatures extremes, boira, fred i pluja, on els components del Cànic van fer un bon paper, ben recollit per les fotografies de l’Edu.