Seminari amb Martina Klimešová (6-8 abril 2012)

201104_Martina_Classe_TeoricaDel seminari amb la Martina ens interessava sobre tot la seva forma -radicalment en possitiu- de relació amb el seu gos i com ha aconseguit fer una estrella de l’agility de la seva gossa Kiki amb una forta manca de confiança inicial.

L’exposició teòrica dels models de reforç i com aplicar-los en l’ensinistrament i l’aplicació del principi de Premark per transferir-nos valor d’allò que gratifica al gos han ocupat gran part del matí en el seminari de motivació. Cal reconeixer la feina d’en Jordi i en Xavier que s’han ocupat principalment de la traducció d’aquesta part més densa.

201104_Martina_IniciacioDesprés de força estona explicant el seu model de treball, varem poder aplicar-lo amb els nostres gossos, tant en l’aspecte d’una major motivació com aplicant els seus mecanismes per ensenyar alguns comportaments nous o reensenyar-ne d’altres per fer-los més consistents.

Va aplicar diferents tècniques de motivació tant amb els gossos més aturats com amb els que, de per si, ja tenien més empenta (com per exemple la Uma d’en David) i ho va combinar amb una gran dosi de paciència, ingredient fonamental als incis de l’ensinistrament en positiu. Realment va ser molt instructiu veure com ho feia.

201104_Martina_DiplomaHan estat en total tres dies complets combinant l’exposició teòrica i els exercicis destinats a adequar el nivell d’activació del gos a la zona en que aquest és mes efectiu per la competició amb exercicis pràctics de conducció en agility tant pel grup d’iniciació com pels de més nivell competitiu.

Algunes de les tècniques de conducció que ha proposat ens han resultat sorprenents però, el cert és que funcionen i els nostres gossos, sense tenir-hi pràctica, enteníen el que estàvem esperant d’ells. Ara es questió d’interioritzar-ho per tal que ens surti de forma natural, sempre costa una mica però -si ens sentim prou còmodes amb el mètode- pot ser força efectiu. Ja tenim feina per les properes setmanes!

201104_Martina_Grup_Iniciacio 201104_Martina_Grup_Competicio