Seminari Tellington Ttouch (setembre 2013)

201309 Tellington teoria201309 Tellington WendiSi a més aconseguiem donar-li més qualitat de vida, disminuint els nivells d’estrés i ansietat (que sovint, per la nostra pròpi natura, ens acompanyen) encara millor.

En el cas de gossos que competeixen aquesta tensio pot ser encara més gran i ens venia de gust aprendre tècniques que poden ajudar a que ell, i per tant nosaltres. pugui estar mes tranquil i centrat.

El curs ha estat com pensàvem. Bo i ser alguna persona més de les previstes inicialment, no s’ha notat en el seu desenvolupament i hem pogut coneixer i practicar els quatre elements bàsics del mètode Tellington Ttouch: la filosofia, el treball corporal, els exercicis de propiocepció i els embenatges.

201309 Tellington Manel201309 Tellington Carol Neus

La filosofia del model Tellington es basa en el màxim respecte cap al gos i en prestar-li atencíó per tal de fomentar el seu equilibri físic i en la seva relació amb nosaltres i l’entorn.

Pel que fa al treball corporal, hem après i practicat alguns tocs: primer entre nosaltres per copsar l’experiència i després sobre el nostre gos. Aquests moviments poden ajudar a relaxar i centrar el nostre gos i, pel fet de dedicar-los l’atenció que requereixen, a nosaltres mateixos.

201309 Tellington benes201309 Tellington laberint2

Pel que fa als exercicis de terra estan orientats a la millora de la propiocepció del gos i del nostre llenguatge corporal. Aixi, al fer seguir el gos sobre un camí (“laberint”) a terra usant el nostre cos com a referència enlloc d’usar la corretja, estem treballant la connexió que després ens caldrà en el dia a dia i, especialment, si volem fer amb ell alguna activitat com l’agility.

Finalment amb els embenatges, la part més misteriosa de tot, hem pogut veure com aplicar-los sobre el gos, al cos, al cap … combinat amb altres tècniques ajuda a superar algunes pors i inseguretats.

201309 Tellington grup
Tot plegat ha estat encara més interessant del que pensàvem i ens ha obert noves vies i mecanismes per relacionar-nos amb el nostre gos. Un seminari, per tant, molt interessant. Segur que el repetirem més endavant.

Teniu més fotos del curs a l’album de fotos del club.