Una de freda i una de calenta a Can Roja

Snoopy abric“Cuando el grajo vuela bajo hace un frio del carajo y cuando se posa en los balcones hace un frio de c…”. Traduït en el món caní, ve a dir “Cuando el perro salta bajo hace un frio del carajo y cuando se posa en los pantalones hace un frio de c…”. Faci fred, nevi, plogui o troni el amants de l’agility mai renunciaran a practicar aquest esport.

En aquesta ocasió els amants valents eren: la Mónica amb el Jake, la Diana amb la Saya, la Mercè amb el Hippy, el Juanjo amb la Sioux i el Secun amb la Lola. 

Des del dijous passat la Lola està insuportable. No para, va amunt i avall de forma neguitosa. Em mira, obre la boca per dir alguna cosa, però de seguida torna a marxar… Tinc la sensació que en porta alguna de cap.

En el Canic corre un rumor. Va dir.

Lola, si és una tafaneria, no en vull saber res. Responc amb contundència.

No!! no!!! és un rumor científic que m’ha explicat el Morgan, que de ciències en sap molt.

El Morgan?. Pregunto amb estranyesa

Sí, sí !! el Morgan!!

Si es així, ja m’ho explicaràs quan acabi l’article. Ara necessito concentrar-me.

Doncs endavant amb el relat del que va succeir a la competició que la Federació ens va preparar a Can Roja.

Agility

No era una pista complicada de memoritzar, però això no treu que fos capciosa. Bastantes línies rectes de punta a punta on el repte estava al final: un eslàlom, un salt per rere i encarar l’últim.

Mònica&Jake: Força bé. Una falta per no tocar la zona en la passarel·la (molt al límit) i un refús en un salt. Ja sabeu: el Jake sempre està pendent de la Mònica i no tolera que es s’endarrereixi al donar l’ordre.

Diana&Saya: Mala Sort. Un salt que es tenia que fer dues vegades, el va tirar a la primera i en passar per segona vegada, la Saya el va evitar. Saltar un pal que està al terra no es un Hop!! Cal destacar que l’equip portava més de cinc hores aguantant les inclemències del temps i tantes hores suportant el fred passa factura.

Mercè&Hippy: Força bé. Dues faltes per no tocar les zones. Maleïdes zones, sempre demanant peatge!

Juanjo&Sioux: Eliminat. Llàstima, el zero estava cantat, si no hagués sigut per repetir el salt per darrere dues vegades.

Secun&Lola: Eliminat. Van acabar en el mateix parany que el Juanjo.

Jumping

Pista que aprofita part de l’estructura de l’agility. En aquest cas dos punts conflictius: un salt posat al mig de dos túnels. Es tenia que pivotar i vigilar que el gos entrés per la boca correcte. L’altre punt, era un salt col·locat formant un angle recta amb l’eslàlom.

Mònica&Jake: Eliminada per fer un salt al reves. 

Diana&Saya: Auto eliminada. La Saya no tenia el dia per fer l’eslàlom i la Diana no va voler insistir més i va decidir no forçar-la.

Mercè&Hippy: Força bé. Ha acabat la pista a zero.  Tot i que la Mercè no n’ha sortit convençuda del cronòmetre. Potser que les ordres no siguin tan clares quan un està afònic.  

Juanjo&Sioux: Molt bé. Pista a zero amb un bon temps.

Secun&Lola: Molt content. Pista a zero amb un bon temps.

Com podeu veure, quan et queia una de freda a la següent era de calenta. O al reves.

Lola, ja he acabat. Ara ja em pots explicar aquest rumor.

Diu el Morgan que els nostres avantpassats són els llops. Es cert??.

Si és cert, formeu part de la mateixa família.

Guau que interesant!!. Ara m’explico perquè m’agrada tant la muntanya i perseguir animalons. Algun dia m’explicaràs com viuen els llops.

Es clar que sí.

Per cert, i quin son els teus avantpassats??. Pregunta encuriosida.

Dons els meus avantpassats… eren primats. (contesto amb la boca petita)

Jajajajajaja… així tindries que ser tu el que saltis, pugis, baixis i fessis totes aquestes “moneries” i jo fer de guia.

Com que la Lola encara riu, m’acomiado jo sol. Fins la pròxima