KC International Agility Festival – Primer dia

202208 KCF CaravanFa més de 15 anys que a l’agost ens acostem fins Anglaterra per participar a dues proves. L’International Festival, un event molt competitiu amb més de 2000 gossos i 17 rings simultanis i al Dogs in Need, una prova benèfica més relaxada però amb un nombre similar de participants i rings.

Normalment hi anem uns quants però aquest any només hi hem anat en Josep i la Neus. Amb la experiència d’altres anys i com ja som “grans” varen decidir apuntar-nos a poquetes proves al dia i poder fer una mica més de vacances.

Com estem passant una onada de calor els organitzadors varen decidir canviar l’horari de les proves i començar els reconeixements de pista a les 7 del mati enlloc de a les 8 i que si calgués s’aturarien les proves del migdia fins al vespre per tal que, sobretot els gossos, no tinguessin massa calor.

Aquest any hem estrenat una nova ubicació. El camp és molt gran i te molt lloc per passejar i fer correr els gossos pero te com departaments i ens han repartit amb lletres i colors. Els internacionals estem tots en el color blau i a nosaltres ens ha tocat la lletra D.

Estem una miqueta lluny de les pistes (de 10 a 15 minuts segons on anem). Les pistes estan dividides en dos espais: un camp immens pel ring principal, 4 pistes i totes les botigues i un altre camp amb la resta de pistes de la 5 fins a la 17. A banda hi ha les zones d’esbarjo pels gossos de cada lletra, no us podeu imaginar el gran que es.

202208_KCF_PatumA la Neus li ha tocat reconeix dues pista a primera hora: a la numero 6 un Agility G6 (que és el nostre grau III) i a la numero 12 la prova puntuable pel British Open -una final que es disputa diumenge- combinada de G6 i G7. Hem decidit començar per aquesta darrera ja que semblava la mes complicada i era la que acabavem de reconeixer. En aquesta prova hi havia 182 participants i teníem un número d’ordre una mica alt però ens coneixíen («is Jordi’s mum») i ens han deixat passar una mica abans. Un cop dins, la Patum Blue ha fet la pista a 0. Hem sortit molt contentes amb la pista perquè no ens hem perdut gens però hem acabat en el lloc 30. A seguir treballant!

D’aquest ring ens n’anem ràpidament cap a la pista numero 6 mentre anavem recordant el recorregut ens fiquem a la fila. En aquesta només som 44 participants i tornem a fer un 0, això si:una mica cridaner i salvant eliminats al darrer instant (Patum que bona que ets!). Sorprenentment en aquesta acabem segones a la classificació, és a dir la pista que ens ha quedat més lletja ha estat la millor del dia.

Desprès d’esperar que acabessin els 208 gossos del ring 3 a la Patum li toca la segona prova classificatòria pel British Open, la que fa parella amb el jumping de primera hora. Aquesta era un agility i hem sortit les segones. El gos d’abans era molt ràpid i s’ha eliminat quan li mancaven 3 obstacles per acabar. Sortim amb la Patum, en aquest circuït tenim diversos punts que normalment no ens surten però, animades, els hem anat resolent i a una bona velocitat. Al final hem acabat la pista sense incidències i quedant la 23 de 188.

Per tant tanquem el primer dia de la Patum amb tres pistes a zero (clean round) i amb un segon lloc. Molt contentes i feina feta per avui.

202208_KCF_LokiCom en Loki és de mida mitjana, en Josep tenia que fer unes altres pistes.Ha començat al ring numero 2 per l’agility combinat G6 i G7 classificatori pel British Open. Era una pista força complicada, amb una entrada d’eslàlom després d’un túnel sota la rampa on no arribaves a ajudar. Però això a en Loki no li calia perquè se l’ha passat de llarg, Després el nen ha decidit que avui la baixada de la passarel·la no calia tocar-la. Per tant, una pista molt ràpida però poc efectiva per anar a la final.

D’allà hem marxat corrents cap a la pista 6 que ja havia fet la Patum (però pujant les alçades). Aquest Agility si que l’ha fet a 0 i quedant quart de la classificació.

Finalment hem tornat a la pista 12, que gestionen els nostres amics de Weardale. En aquest cas en Loki ha tornat a penalitzar a l’eslàlom (aquest Loki) i a més ha caigut un pal.

Ara a descansar i a recuperar forces per demà.

PD: l’endemà ho comprovem i resulta que tant la Patum (que s’ho mereix) com en Loki (que simplement no s’ha eliminat) han aconseguit classificar-se per la final de diumenge. Ja us explicarem com acaba el tema.