Instructores
Tenemos una gran experiencia en la educación canina,
desde 1989 han sido más de 3000 los perros educados
Nuestro equipo de educadores caninos supera el papel del adiestrador de perros al combinar los conocimientos teóricos y prácticos con un alto grado de implicación en la educación de nuestros compañeros.
Neus Baró
La Neus és l’educadora amb més experiència ja que porta més de 30 anys (des del 1992) ensinistrant gossos i és la responsable tècnica del club.
Te el títol d’instructora canina reconegut per la Generalitat de Catalunya així com el de tècnic esportiu en agility emès pel Consell Català de l’Esport, sent actualment la directora de tècnics de la Federació Catalana d’agility.
Ha participat al Campionat del Mon d’agility en cinc ocasions (2000 Helsinki, 2001 Porto, 2002 Dortmund, 2004 Montichiari i 2006 a Basel ) així com en múltiples edicions de l’Open Europeu i competicions internacionals incloent la final de Cruft’s. Ha estat en diverses ocasions al podi en el Campionat d’Espanya i de Catalunya, la més recent el primer lloc per equips de les Copes Catalunya dels anys 2022 i 2023.
Entre molts altres, ha participat en seminaris d’educació en positiu amb Turid Rugaas i Monique de Roeck, d’educació de cadells amb Ian Dunbar, d’educació amb clicker amb Santi Vidal i Hellen Philips (fins nivell CAP 3), d’entrenament de gossos per cinema amb Fernando Silva, sobre el poder del joc amb l’Albert Garriga o del mètode Do as I do amb Fernando Perego.
També ha fet cursos d’aplicació de clicker a la teràpia de comportaments impartits per Emma Parson i Karen Pryor, de Tellington Ttouch amb la Wendela Bicker Caarten, de teràpia B.A.T. amb Grisha Stewart i sobre convivència i aprenentatge amb animals amb la Susan Friedman.
Ha participat en tallers i seminaris d’agility, entre molts altres, amb Samir Abu Laila, Patrick Servais, Martina Klimesova, Steve Croxford, Oscar Muñiz, Ruben Jurado i Cristina Garcia, Jonatan Guillem, Axular Casado i César Martínez
Josep Boix
En Josep Boix és el responsable del grup de cadells i participa en la resta de classes. Es l’autor del llibre ‘Agility: fundamentos, aprendizaje y competición’ publicat per l’editorial Hispano Europea i ha impartit nombrosos cursos d’agility i de formació de jutges a Espanya, Portugal i Sudamèrica.
Està competint en agility des del 1989 i ha participat nou cops al campionats d’Europa i del Mon (1991 Paris, 1992 Mónaco i Lyon, 1993 Linz, 2003 Dortmund, 2004 Montichiari, 2006 Dortmund, 2007 Hammar, 2008 Helsinki i 2010 Alemania) sent en molts casos el capità de l’equip espanyol (el darrer cop el 2013 a Sudàfrica)
Amb la seva shetland Fosca l’any 2004 va quedar classificat en tercer lloc per equips al Mundial 2004 i es va proclamar Campió d’Espanya el 2010.
Jutge d’agility des del 1992, ha jutjat competicions per tota Europa (Portugal, França, Italia, Suïssa, Alemanya, República Checa, Regne Unit, Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Noruega i Finlàndia) així com a Amèrica llatina (Colòmbia, Mèxic i Brasil) i Japó. Ha estat el Jutge del Campionat d’Amèrica i Caribe al 2003, del Campionat del Mon al 2005, de l’International Festival del Kennel Club al 2006, 2013 i 2014 i de Cruft’s al 2011.
Ha assistit a formació sobre cursos per cadells amb Ian Dunbar i ha fet la formació com instructor de l’école du chiot de la Societat Canina francesa així com de relació i aprenentatge amb el gos amb la Susan Friedman.
Ha participat en tallers i seminaris d’agility, entre altres, amb Samir Abu Laila, Patrick Servais, Martina Klimesova, Claude Manche, Steve Croxford, Oscar Muñiz, Bernd Hüppe, Tobias Wurst, Ruben Jurado i Cristina Garcia, Jonatan Guillem, Axular Casado i César Martínez
Estel Boix
L’Estel és la responsable de les teràpies de comportament, és tècnic esportiu de la Federació Catalana d’agility i és experta en teràpies naturals, que aplica també en gossos. A banda de cursos específics ha fet estades de formació al centre Natural Gos i al club Thunderdogs de Galicia.
Porta fent agility des de l’any 2000, primer amb la seva shetland Tona i després amb en Taboo i la Tasmània, dos pastors dels Pirineus força entremaliats que li han aportat una gran experiència.
Va participar als campionats del Món del 2006 a Suïssa i del 2010 a Alemania. Va ser sots-campiona d’Espanya l’any 2008 i va quedar primera al Nations Cup del Kennel Club el 2006 on també va guanyar el títol d’International dog of the Year del Young Kennel Club que li va facilitar la participació a Cruft’s.
Ha pres part en seminaris de dog dancing amb Attila Szkukalek, Lynda Edmonson i Pere Saavedra així com en seminaris d’agility amb Patrick Servais, Samir Abu Laila, Claude Manche, Christine Charpentier, Steve Croxford, Oscar Muñiz, Martina Klimesova i Isabelle i Jouni Emmanuelson. També amb Ruben Jurado i Cristina Garcia, Jonatan Guillem, Axular Casado i César Martínez. També ha fet un seminari de Tellington Ttouch amb la Wendela Bicker Caarten.
Jordi Boix
En Jordi és instructor d’agility i un experimentat competidor. Ha participat, representant a Espanya als Open Europeus del 2007, 2008, 2012, 2013 i 2014. A més, ha estat seleccionat pels Campionats del Món del 2006 a Dortmund, del 2007 a Hammar (Noruega), del 2008 a Helsinki, del 2010 a Alemania, del 2013 a Sudàfrica i del 2014 a Luxemburg.
En aquest anys, a més, ha estat tercer al Campionat d’Espanya 2009 i sots-campió l’any 2012. Juntament amb altres representants del Cànic, ha estat tercer per equips en l’any 2008. A més, ha estat tres anys seguits (del 2011 al 2014) guanyador absolut del Campionat de Catalunya.
Des del 2007 ha participat molts cops a l’International Festival del Kennel Club britànic aconseguint quedar seleccionat per les edicions 2007, 2008 i 2009 del Cruft’s i a l’any 2012 va acabar en tercer en el Shetland International Open.
Es un prestigiós jutge d’agility de la RSCE (també ho és del Kennel Club) amb el que és habitual que viatgi per Europa i Nord i centre Amèrica per jutjar competicions.
També es un reconegut formador amb el que imparteix seminaris d’agility tant al club com en altres llocs d’Espanya i l’estranger, sent el més destacat el viatge per jutjar i impartir seminaris per Estats Units i Mèxic al 2023.
Es l’impulsor i principal responsable de la plataforma Agility Hub que proporciona formació online en agility de la mà de jutges i guies de primer nivell.
Toni Rios
En Toni és fisioterapeuta, tècnic superior en activitats esportives, tècnic en nutrició esportiva … i un gran professor de ball.
Va començar en l’agility amb el seu cocker Cockie al desembre del 2010 i amb ell va classificar-se pel Campionat d’Espanya 2012 on va acabar en tercer lloc.
Després d’un període d’inactivitat ha tornat al mon de l’agility formant-se com a tècnic d’agility i complementant la formació interna rebuda al club amb la participació en seminaris amb en Cesar Martínez i l’Axular Casado on ha pogut compartir la forma com treballaven amb altres membres del club.
Es un gran esportista, amb molta empatia i capacitat didàctica.
Actualment està preparant a en Triki, un working cocker que «apunta maneres» i amb el que esperem veure’l aviat a les pistes
Elisenda Huidobro
L’Elisenda és psicòloga col·legiada amb un màster en Psicologia clínica i de la salut, amb formació complementària en aspectes de la salut i l’esport i te coneixement de la llengua de signes catalana.
Va començar en l’agility l’any 2007 amb el seu dòberman Iru amb el que ja va classificar-se pel Campionat d’Espanya.
Al 2010 va començar a competir amb en Drac, un cocker spaniel anglès, amb el que el primer any ja va guanyar la lliga de la Federació catalana . Des de llavors va ser un habitual als podis tant a nivell català (amb moltes lligues i copes) com als campionats d’Espanya on van ser dos cops tercers. A nivell internacional, va participar en l’Open Europeu 2012 a Suècia i als Campionats del Mon del 2015 i 2016. Ha competit mots anys a l’International Festival britànic on ha estat molt cops finalista del British Open. Al 2014 va guanyar la final de la Nations Cup i va competir a la final de Cruft’s al 2015.
En paral·lel el 2013 va debutar en competició amb en Morgan, un altre dòberman que representava tot un repte -fins i tot per ella- però amb el que vàren aconseguir competir, evolucionar fins a primera divisió i arribar a algunes finals.
Actualment també està treballant amb les dues races. Per una banda la Quimera una cocker molt jove i rapidíssima amb una evolució molt ràpida i amb la que ja està obtenint els primers resultats com el sots-campionat de la copa d’Espanya cocker o la classificació pel WAO.
També manté, però, el seu esperit doberman i està preparant a la Rue, una gossa adoptada com els seus predecessors i igual d’entremaliada. Un nou repte!
Veronica Aparicio
La Verònica és fisioterapeuta i, com la més recent en incorporar-se a l’equip docent del Cànic, aporta una visió fresca dels neguits i interessos dels competidors més novells.
Ha hagut de treballar molt (i segueix fent-ho) per canalitzar l’energia del seu gos Zaska cap al circuit i en aquest procés ha hagut de superar molts dels entrebancs amb que es troben els nous equips de guia i gos en la seva evolució.
El seu esperit de superació, ganes d’aprendre, la seva empatia i la seva proximitat amb la gent fan que la seva aportació sigui molt valuosa pel club on col·labora tant en les classes d’obediència i agility com en el grup de cadells.
Elsa Fernández
L’Elsa Fernández és veterinària des del 1996 i es va especialitzar en medicina del comportament l’any 2004, quan va realitzar el màster en Etologia clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Des d’aleshores, es dedica a prevenir i tractar problemes de conducta en gossos i gats a través de les consultes d’etologia i l’educació canina i felina.
Com a membre del GEMCA (Grup d’Especialització en Medicina del Comportament d’AVEPA, l’Associació de Veterinaris Especialitzats en Petits Animals), la formació constant en congressos com el GTA (Grups de Treball d’AVEPA) o el SEVC (South European Veterinary Congress), així com l’assistència a diferents cursos i seminaris, li permet oferir i implementar els tractaments i tècniques més actualitzats.
El paper de l’Elsa es fonamental en l’anàlisi, establiment de pautes de millora i seguiment quan hi ha disfuncions en la relació del nostre gos amb nosaltres, altres gossos o el seu entorn. L’objectiu és, mitjançant la compartició de conexiements i l’acompanyament de les famílies, poder optimitzar el benestar del seu animal i el de tots plegats.
A banda de l’aspecte professional també comparteix l’activitat del club treballant amb els seus propis gossos.