La Gresca ens ha deixat

Gresca-200605_jNeus i GrescaQuan va arribar, l’any 95, ben poca gent a Espanya coneixia els Shetland. Varem anar a buscar-la a Bilbao i, sens dubte, era la més carinyosa entre els seus germans. A mesura que ens anavem coneixent varem anar veient que tenia moltes inseguretats i que les coses més insospitades li feien por (ara sabem de la importancia de la socialització i l’adaptació a múltiples estímuls dels cadells). Això si, la seva relació amb la Neus era molt especial i totes dues volien fer coses juntes, sobre tot volien fer agility.

Van ser necessaris molts mesos de treball per aconseguir que anés superant algunes inseguretats a la pista, anava molt endarrerida respecte als seus companys de curs. Ara bé, segurament ja heu observat que la Neus no es rendeix mai, si calia provar un exercici dotzenes de cops premiant les aproximacions, es feia. La Neus sempre deia que algun dia elles dues anirien al Campionat del Mon (i molta gent reia per sota del nas). Bo i que van aconseguir començar a competir, van ser necessaris diversos anys per anar aconseguint resultats. Va ser una evolució que tothom, arreu d’Espanya, va anar veient i, per tots els que van viure el procés, va ser un exemple de superació amb el treball i l’afecte.

Finalment l’any 2000 la Neus va aconseguir el seu somni: va quedar seleccionada per participar al Campionat del Mon de Helsinki. L’any vinent va ser convidada pel club portugués de canicultura per a obrir la competició com a gos en blanc al campionat del mon de Porto i així va seguir participant en aquest campionat fins un total de cinc ocasions: al 2002 a Dortmund, al 2004 a Montichiari junt amb la Fosca i al 2006 a Basel amb l’afegit aquest cop de fer equip amb la Fosca, la Tona i la Nit l’any després que cap d’ells va poder participar-hi per que en Josep era un dels dos jutges del Campionat del Mon.

La Neus i la Gresca han estat presents a tots els Campionats d’Espanya, des del seu debut fins fa un parell d’anys i sempre han estat als llocs capdavanters, pujant al podi en diverses ocasions. Després de la seva retirada de la competició activa, la Gresca ha seguit gaudint de l’agility i l’hem vista a la lliga social, ajustant si calia l’alçada dels salts, fins fa ben poc.

Sabem que la Gresca ha estat una gossa feliç amb la seva familia i plena per totes les activitats que sempre ha anat fent. Us incloem, en el seu homenatge, la darrera pista que va fer en un Campionat del Mon: el circuït d’agility per equips de Basel 2006.

Gràcies per totes les mostres de suport que en esteu fent arribar.